?> Man uit Ammerzoden veroordeeld voor gewapende overval op supermarkt - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Man uit Ammerzoden veroordeeld voor gewapende overval op supermarkt


Deel deze pagina

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 20-jarige man uit Ammerzoden veroordeeld tot 180 dagen jeugddetentie, waarvan 143 dagen voorwaardelijk, en een leerstraf van 40 uur. De man pleegde een gewapende overval op een supermarkt.

De man ging op 13 april van dit jaar een supermarkt in ’s-Hertogenbosch binnen en bedreigde een kassière met een mes en deed een greep in de kassa. Hij maakte uiteindelijk 880 euro buit.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de overval op klaarlichte dag plaatshad terwijl er veel mensen -waaronder een jong kind- in de winkel aanwezig waren. De verdachte had zich vermomd met een bivakmuts en dreigde met een mes. Dit was voor de kassière en het winkelend publiek een beangstigende situatie.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zich niets van de belangen van anderen aantrok. Daarom is een celstraf op zijn plaats. In het voordeel van de verdachte weegt mee dat hij volgens een psycholoog verminderd toerekeningsvatbaar is vanwege onder meer een verstandelijke beperking. De rechtbank past, gelet op het advies van de psycholoog en de reclassering over de persoonlijkheid van de verdachte, het jeugdstrafrecht toe.

Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte een ambulante behandeling en een individueel begeleidingstraject volgen en krijgt hij een meldplicht bij de William Schrikker Groep. De rechtbank acht het daarnaast nodig om een gedragsinterventie op te leggen in de vorm van een leerstraf.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden