over ons | adverteren | sitemap | contact

Maatschappelijk en economisch belang van veerdiensten in beeld gebracht


update onderzoek 2010


Deel deze pagina

Rotterdam - Nederland telt meer dan 300 veerdiensten, die bij elkaar jaarlijks ruim 32 miljoen personen overzetten, waarmee 333 miljoen omrijkilometers en zo’n € 5,6 miljoen aan milieukosten worden bespaard. Dit bleek uit het onderzoek “Verdiensten van veerdiensten” uit 2010.

Belangrijke schakels
De veerdiensten vormen dus belangrijke schakels in het secundaire wegennet. Het maatschappelijke en economische belang van de veerdiensten gaat echter verder dan alleen verkeer en vervoer; zij vormen daarnaast immers belangrijke schakels binnen de toeristisch-recreatieve infrastructuur.

Veranderingen
Het maatschappelijk landschap is echter aan verandering onderhevig. Zo wordt het onderwerp duurzaamheid van steeds groter belang. Hoe kunnen veerdiensten hierin meegaan? Verder ontbreekt het bij het merendeel van de provincies nog steeds aan structureel beleid ten aanzien van veerdiensten. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van veerdiensten? Daarnaast moet ook de markt niet uit het oog verloren worden: wat wil en verwacht de hedendaagse reiziger?

Actualisatie kengetallen en doorkijk naar de toekomst
Om antwoord te geven op deze en andere actuele vragen zal het onderzoek Verdiensten van veerdiensten herzien worden. Behalve een actualisering van de belangrijkste kengetallen (# veerdiensten, # reizigers, omzet, # FTE’s, e.d.), gericht op utilitaire en recreatieve reizigers, zal er ook een doorkijk naar de toekomst gegeven worden, zowel beleidsmatig (landelijk, regionaal, lokaal, in het kader van mobiliteit / toerisme / OV) als maatschappelijk (innovatie, milieu, klantbeleving, marktontwikkeling).

Achtergrondinfo
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Mark Hoekstra, masterstudent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, bij het CBRB, in gezamenlijke opdracht van het LVP en de VEEON. Het onderzoek omvat de gehele veerdienstsector: zowel utilitaire als recreatieve veren, zowel auto- als fiets- en voetveren, zowel snelle als langzame veren, zowel zoete als zoute veren, evenals aanvullende diensten voor personenvervoer over water zoals watertaxi’s. De onderzoeksresultaten zullen in het najaar gepresenteerd worden.
Datum
14 augustus 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden