over ons | adverteren | sitemap | contact

Maasdriel en Zaltbommel gaan woningen van ouderen 'opplussen'


Extra gemak, nu en in de toekomst


Deel deze pagina

(foto: gemeente Maasdriel)
Naarmate je ouder wordt, nemen soms de lichamelijke ongemakken toe en is het verstandig om de woning daar alvast op aan te passen. Op 19 mei starten de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel daarom het project ‘Opplussen’ om iedereen daarvan bewust te maken. Met behulp van een speciale digitale woningtest en woonadviseurs kunnen inwoners dan kijken hoe het er met hun woning voorstaat.

In aanwezigheid van wethouder M. Blaauwhof (Maasdriel) en wethouder A. Bragt (Zaltbommel) hebben twee vrijwillige woonadviseurs een eerste woningtest uitgevoerd bij mevrouw Schreuders in Kerkdriel. Daarnaast kunnen 50+ers in de Bommelerwaard in aanmerking komen voor een subsidie als zij hun woning ‘toekomstproof’ maken.

Doe de woningtest
Er is een speciale woningtest die de mensen zelf kunnen doen. De test kan via www.geldersehuistest.nl worden gedaan. Inwoners kunnen met deze test hun woonsituatie analyseren: waar zitten mogelijke knelpunten? Na het invullen is er direct een advies op maat. Het invullen van de test duurt minder dan 20 minuten.

Vrijwillige woonadviseurs
Bommelerwaardse 50+ers kunnen ook hulp krijgen van een gratis woonadviseur. Deze adviseur kan bij 50+ers thuis langs komen om samen de vrijblijvende woningtest te doen. De woonadviseur loopt dan samen met de eigenaar of huurder door het huis en geeft advies afhankelijk van de situatie. Daarnaast kan de woonadviseur ook helpen bij de aanvraag van de subsidie. 50+ers die willen dat een woonadviseur thuis langskomt, kunnen contact opnemen met de gemeente. Eind 2013 deden de twee gemeenten een oproep waarin zij woonadviseurs zochten. Dit leverde 25 vrijwilligers op die inmiddels opgeleid zijn op de woningtest te doen.

Subsidie
Binnen het project Opplussen is er voor inwoners van 50 jaar en ouder een subsidie van maximaal € 500,- per woning beschikbaar. Een aanvraag hiervoor kan worden ingediend door het invullen van de pagina die verschijnt na het invullen van de Gelderse Huistest (www.geldersehuistest.nl). Hier staan ook de woningaanpassingen opgesomd die voor subsidie in aanmerking komen. Dit zijn in hoofdzaak aanpassingen die de kans op vallen verkleinen, zoals een inloopdouche, antislip, drempels verwijderen, een extra trapleuning en een lichtspoor om 's nachts het toilet te vinden. De subsidie is aan te vragen vanaf 15 mei 2014 tot het subsidiegeld op is of uiterlijk tot 1 juli 2015.

Achtergrondinformatie
Het project werkt aan bewustwording door informatie te verstrekken, advisering en het verstrekken van subsidie. Er is onder andere informatie te vinden op de gemeentelijke website (www.maasdriel.nl en www.zaltbommel.nl) en een brochure. De brochure geeft uitgebreide informatie en concrete tips. De folder zal de komende weken verspreid worden via maatschappelijke partners en is gratis af te halen op de gemeentehuizen.
Bron:
Gemeente Maasdriel

Datum
19 mei 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › goed doel
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden