over ons | adverteren | sitemap | contact

Maasdriel en Zaltbommel gaan voor nauwere samenwerking


Deel deze pagina

Op dinsdag 5 maart stemden zowel de gemeenteraad van Maasdriel als Zaltbommel voor de: ‘Intentieverklaring Samenwerking Maasdriel Zaltbommel’. De fracties in Maasdriel noemden de intentieverklaring een goede en belangrijke stap: “ alle fracties zijn voorstander van de ontwikkelingen die nu gaande zijn”.

Tijdens de raadsvergadering in Maasdriel spraken de fracties verder hun hoop uit dat het bezoek van de burgemeester aan de provincie succesvol zal zijn. Het doel van dat bezoek is het verkrijgen van financiële ondersteuning voor de frictiekosten en de financiering procesbegeleider van de provincie voor de samenwerking.

Een motie van het CDA om een stuurgroep van raadsleden in te stellen om de ontwikkelingen te volgen kreeg geen steun van de andere fracties. Zij vonden het vooral belangrijk om tijdens de gelijktijdige raadsvergadering exact hetzelfde besluit te nemen. De burgemeester stelde voor om de betrokkenheid van de raad te garanderen door van de samenwerking een vast agendapunt te maken. Het CDA trok na dit voorstel de motie in.

Om gezamenlijk de gemaakte stap te onderstrepen vertrokken na de raadsvergadering een aantal raadsleden en de burgemeester van Maasdriel naar Zaltbommel om daar de afloop van de raadsvergadering mee te maken en elkaar de hand te schudden. (zie foto).
Het overleg met de provincie Gelderland is nu de eerstvolgende stap. De beide gemeenteraden hebben het voornemen om in 2015 nog drie gezamenlijke bijeenkomsten te organiseren over de samenwerking.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden