over ons | adverteren | sitemap | contact

Maasdriel en Zaltbommel gaan voor nauwere samenwerking


Deel deze pagina

Op dinsdag 5 maart stemden zowel de gemeenteraad van Maasdriel als Zaltbommel voor de: ‘Intentieverklaring Samenwerking Maasdriel Zaltbommel’. De fracties in Maasdriel noemden de intentieverklaring een goede en belangrijke stap: “ alle fracties zijn voorstander van de ontwikkelingen die nu gaande zijn”.

Tijdens de raadsvergadering in Maasdriel spraken de fracties verder hun hoop uit dat het bezoek van de burgemeester aan de provincie succesvol zal zijn. Het doel van dat bezoek is het verkrijgen van financiële ondersteuning voor de frictiekosten en de financiering procesbegeleider van de provincie voor de samenwerking.

Een motie van het CDA om een stuurgroep van raadsleden in te stellen om de ontwikkelingen te volgen kreeg geen steun van de andere fracties. Zij vonden het vooral belangrijk om tijdens de gelijktijdige raadsvergadering exact hetzelfde besluit te nemen. De burgemeester stelde voor om de betrokkenheid van de raad te garanderen door van de samenwerking een vast agendapunt te maken. Het CDA trok na dit voorstel de motie in.

Om gezamenlijk de gemaakte stap te onderstrepen vertrokken na de raadsvergadering een aantal raadsleden en de burgemeester van Maasdriel naar Zaltbommel om daar de afloop van de raadsvergadering mee te maken en elkaar de hand te schudden. (zie foto).
Het overleg met de provincie Gelderland is nu de eerstvolgende stap. De beide gemeenteraden hebben het voornemen om in 2015 nog drie gezamenlijke bijeenkomsten te organiseren over de samenwerking.
Datum
19 maart 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden