over ons | adverteren | sitemap | contact

Maasdriel decor voor openbare beŽdiging


militairen krijgen hun invasiekoord


Deel deze pagina

foto 1: Fuselier legt de eed af (Foto: 13 Lichte Brigade)
foto 2: Veteraan hangt het invasiekoord om de schouder van net beëdigde fuselier (Foto: 13 Lichte Brigade)
foto 3: Net beëdigde fuseliers maken hun invasiekoord nat (Foto: 13 Lichte Brigade
)

Hedel - Nieuwe militairen van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene uit Oirschot worden op 13 oktober traditioneel beëdigd in Hedel. Na de beëdiging reiken oud-strijders het invasiekoord uit. Hierbij worden ze door kinderen van de basisschool De Zaaier geholpen.

Met deze koorduitreiking geeft het regiment zichtbaar invulling aan haar tradities en bevestigt de band met de gemeente Maasdriel en in het bijzonder hun oud-strijders van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene.

De ceremonie vindt plaats bij het monument aan de Koningin Wilhelminaweg in Hedel. Voorafgaand aan de uitreiking houdt burgemeester van Kooten, gastheer bij deze openbare ceremonie, een toespraak.

Om de herinnering aan de invasie van Normandië in stand te houden, wordt het invasiekoord aansluitend traditiegetrouw ‘nat’ gemaakt: de militairen marcheren naar de nabijgelegen jachthaven en nemen daar een frisse duik om het koord in te zegenen.

Het gevecht bij Hedel is als krijgsverrichting vermeld op het vaandel van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. De Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene heeft in april 1945 in Hedel vier dagen gevochten om de bruggenhoofd over de Maas. Deze gevechten waren de laatste acties van de Irene Brigade in de Tweede Wereldoorlog.

 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden