over ons | adverteren | sitemap | contact

Maas- en Waaljutters verzamelen tien ton afval


Deel deze pagina

Dertien verenigingen uit de gemeente Maasdriel haalden samen tien ton afval op. Op zaterdag 2 april en 24 september struinden zij de uiterwaarden van de Maas en de Waal af om te ontdoen van zwerfafval, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas.

In het voorjaar was de ‘oogst’ groter dan dit najaar. Veel gevonden afval was afkomstig van recreanten zoals barbecues en blikken bier. Daarnaast zijn er tuinsets, banken, landbouwplastic, een televisie, een wiel van een vliegtuig en autobanden opgehaald. De gemeente is tevreden met de opbrengst en kijkt op welke manier ze volgend jaar vervolg kan geven aan de actie.

De deelnemende verenigingen waren:
Fanfare Juliana Rossum, Stichting jeugdvakantiespelen Well, Diaconie protestantse gemeente Rossum-Hurwenen, Toneelgroep Van Alles Wa, Seniorenclub ’t Verzetje, Vereniging Jong Heerewaarden, Lionsclub De Bommelerwaard, KBO- Maasdriel, Stichting Rossums Dorpsbelang, HSV de Maaskanters Heerewaarden, Zonnebloem Oud Maasdriel, Hervormde gemeente Hedel Connect/Follow, Menvereniging ’t Gelders Span Ammerzoden.

Prima inzet
“De verenigingen hebben echt een prima inzet geleverd. Naast een schone omgeving hebben zij met het jutten hun clubkas kunnen spekken. Een mooi voorbeeld hoe we samen kunnen werken aan een leefbaar Maasdriel”, aldus wethouder Jan-Hein de Vreede.

Bewustwording en opruiming zwerfafval
Zwerfafval is een groot probleem in de uiterwaarden van alle gemeenten langs de Maas en de Waal. Na de hoogwaterperiode blijft er in het gebied veel zwerfafval achter. Dit is uiteraard slecht voor het milieu, voor mens en dier, en zorgt bovendien voor een lelijk landschapsbeeld.

Maas-en Waaljutten
Om dit actuele probleem te verminderen is de gemeente Maasdriel in 2015 begonnen met het Maas- en Waaljutten. In samenwerking met IVN Gelderland, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland zijn al veel mensen bewust gemaakt van het zwerfafvalprobleem en zijn er al diverse opruimacties georganiseerd.
Datum
4 oktober 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden