over ons | adverteren | sitemap | contact

Maas- en Waaljutters verzamelen tien ton afval


Deel deze pagina

Dertien verenigingen uit de gemeente Maasdriel haalden samen tien ton afval op. Op zaterdag 2 april en 24 september struinden zij de uiterwaarden van de Maas en de Waal af om te ontdoen van zwerfafval, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas.

In het voorjaar was de ‘oogst’ groter dan dit najaar. Veel gevonden afval was afkomstig van recreanten zoals barbecues en blikken bier. Daarnaast zijn er tuinsets, banken, landbouwplastic, een televisie, een wiel van een vliegtuig en autobanden opgehaald. De gemeente is tevreden met de opbrengst en kijkt op welke manier ze volgend jaar vervolg kan geven aan de actie.

De deelnemende verenigingen waren:
Fanfare Juliana Rossum, Stichting jeugdvakantiespelen Well, Diaconie protestantse gemeente Rossum-Hurwenen, Toneelgroep Van Alles Wa, Seniorenclub ’t Verzetje, Vereniging Jong Heerewaarden, Lionsclub De Bommelerwaard, KBO- Maasdriel, Stichting Rossums Dorpsbelang, HSV de Maaskanters Heerewaarden, Zonnebloem Oud Maasdriel, Hervormde gemeente Hedel Connect/Follow, Menvereniging ’t Gelders Span Ammerzoden.

Prima inzet
“De verenigingen hebben echt een prima inzet geleverd. Naast een schone omgeving hebben zij met het jutten hun clubkas kunnen spekken. Een mooi voorbeeld hoe we samen kunnen werken aan een leefbaar Maasdriel”, aldus wethouder Jan-Hein de Vreede.

Bewustwording en opruiming zwerfafval
Zwerfafval is een groot probleem in de uiterwaarden van alle gemeenten langs de Maas en de Waal. Na de hoogwaterperiode blijft er in het gebied veel zwerfafval achter. Dit is uiteraard slecht voor het milieu, voor mens en dier, en zorgt bovendien voor een lelijk landschapsbeeld.

Maas-en Waaljutten
Om dit actuele probleem te verminderen is de gemeente Maasdriel in 2015 begonnen met het Maas- en Waaljutten. In samenwerking met IVN Gelderland, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland zijn al veel mensen bewust gemaakt van het zwerfafvalprobleem en zijn er al diverse opruimacties georganiseerd.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden