over ons | adverteren | sitemap | contact

Maak Je Erf Goed in het rivierengebied!


Deel deze pagina

Een rij knoestige oude knotbomen langs een sloot, een walnoot bij de keukendeur of een boomgaard met fruitbomen. Erven en hun beplanting dragen bij aan de streekeigenheid van een gebied. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert de actie ‘Maak Je Erf Goed’ in het rivierengebied. Bewoners van het landelijk gebied kunnen een erfadvies op maat krijgen, waarbij tijdens het bezoek direct een landschappelijk beplantingsplan wordt opgesteld. Wilt u uw perceel ook landschappelijk inrichten en daar aankomend najaar nog mee aan de slag? Geeft u zich dan snel op via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Wat kunt u verwachten tijdens een bezoek van de adviseur?
De adviseur geeft u advies over de aanleg en het onderhoud van landschappelijke beplanting op uw perceel. Hierbij kunt u denken aan hagen, hoogstamboomgaarden, knotbomen, bosje, etc. De adviseur houdt hierbij rekening met de streekeigen beplanting, de cultuurhistorie en uw eigen wensen. Samen met u wordt gekeken naar de mogelijkheden om op uw perceel beplanting aan te planten die past in de omgeving en zorgt voor meer diversiteit in diersoorten. Na een rondje over het erf, wordt bij u aan de keukentafel direct een inrichtingsplan opgesteld. Hier kunt u zelf zien hoe het ontwerp voor uw perceel vorm krijgt.

De adviseur maakt het beplantingsplan op een laptop.
Dit beplantingsplan wordt na het bezoek op een usb-stick bij u achtergelaten. Het bezoek van de adviseur duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De kosten voor het bezoek en het beplantingsplan bedragen 299 euro. Als u wilt kunt u in het najaar de beplanting via SLG bestellen tegen gereduceerd tarief en ophalen op een centrale locatie in Gelderland.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland
zet zich in voor het behoud en herstel van het landschap in het buitengebied. In de loop der jaren zijn veel landschapselementen verdwenen, doordat deze landschapselementen niet meer de functie van vroeger vervullen. Poelen als drinkplaats en heggen als veekering zijn niet meer nodig. Toch is het belangrijk deze elementen in het landschap te behouden. Niet alleen voor het landschapsbeeld, maar ook als nestgelegenheid voor bijvoorbeeld de steenuil of als schuilplaats voor de egel.

Vragen?
Heb je vragen over de ‘Maak Je Erf Goed’ actie, stel ze aan Saskia Bemer van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026 3537444 of s.bemer@landschapsbeheergelderland.nl.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden