over ons | adverteren | sitemap | contact

Locatie Proeflokaal Festival wijzigt vanwege weersvoorspelling


Deel deze pagina

Vanwege de slechte weersvoorspellingen verplaatst de organisatie van ProefLOKAAL Festival het festival van aanstaande vrijdag 18 en zaterdag 19 september naar Kwekerij de Westerbouwing aan de Veilingweg 2 in Rossum.

Marieke Hüsstege, voorzitter Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard: “We willen al onze bezoekers graag een warm én droog welkom heten. Met natte voeten is het toch een stuk minder genieten van al het lekkers dat onze deelnemers op het menu hebben staan. Daarom hebben we er voor gekozen op het laatste moment uit te wijken naar deze fantastische alternatieve locatie.”

Overkapping
Hüsstege: “De tuin van Stadskasteel Zaltbommel is een fantastische plek die ons en onze bezoekers vorig jaar zo goed is bevallen dat we er dit jaar graag weer terugkwamen.” Helaas is de tuin niet helemaal te overkappen en dat is lastig met weersvoorspellingen als die voor deze week: veel regen, wind en lage temperaturen. Tenten zouden moeten worden opgebouwd op een al natte ondergrond en ook tijdens de Festivaldagen is de kans dat het droog blijft erg klein.

Plan B
“Dankzij de gastvrijheid van Nel en Geert de Weert van Kwekerij de Westerbouwing hadden we dit plan B achter de hand.” En ook al is het een plan B, het is zeker geen B-keus. De Kwekerij vormt een prachtig passend decor voor juist dit foodfestival met lokale ingrediënten. “Want zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan eten en drinken van wat je om je heen ziet groeien en bloeien?!”

Speciaal voor gasten van Amusediner
Vanaf het Stadskasteel naar de kwekerij en weer terug, worden op vrijdagavond tijdens het Amusediner busjes ingezet. Voor de zaterdag probeert de organisatie nog ludiek alternatief vervoer te regelen. Uiteraard kan iedereen ook met eigen vervoer naar de kwekerij komen. De Westerbouwing aan de Veilingweg 2 in Rossum ligt op tien minuutjes fietsen vanaf de oorspronkelijke locatie. Ook met de auto is de Kwekerij goed te bereiken.

Programma ongewijzigd
Aan het programma verandert niets. Ook tijdens de tweede editie van ProefLOKAAL Festival is het weer genieten van pure cuisine locale. De boeren, telers, chef-koks, bakkers en brouwers uit de Bommelerwaard laten je met liefde proeven van het beste dat de onze streek te bieden heeft. Het Amusediner op vrijdag is helemaal uitverkocht, op zaterdag is de entree van het Festival gratis.

Zaterdag: gratis entree
Op zaterdag 19 september kun je van 13 tot 21 uur genieten van lokale smaken. Het lekkers vind je in het speciale gratis Festivalboekje met de menukaart én recepten voor thuis. De gerechtjes en drankjes haal je zelf bij de pop-up-restaurantjes. Zo hoor je meteen het verhaal erachter rechtstreeks van de teler, boer, brouwer en chef-koks. Je betaalt met muntjes die ter plekke te koop zijn. Voor thuis kun je streekproducten en lokale ingrediënten inkopen op de ministreekmarkt. Tekenschool Bommelerwaard zorgt voor een creatieve workshop met groente en fruit voor kinderen.

Co-creatie van boeren en chef-koks
Net als vorig jaar werken de chef-koks van restaurants en cateraars uit de streek weer samen met de telers en boeren uit de Bommelerwaard. In de aanloop naar het Festival ontstonden in co-creatiesessies weer mooie, nieuwe samenwerkingsverbanden tussen deze partijen. De deelnemers aan deze tweede editie van ProefLOKAAL Festival: Restaurant De Fuik & Paddestoelenrijk, Bommels Bakhuys & Bommelbeef, Bommelaar Bier & Kwekerij de Westerbouwing, Rutger van der Somme Catering & DaSilva Beans & Leafs, Restaurant Dukdalf & Van Schaijk Aarbeien, Restaurant La Folie & Veiling Zaltbommel, Bistro In Petto & Panem/Bakker van Keulen en Julia’s Kitchen & Zuivelboerderij Den Eelder & Boerderij Zonneveld. Een lekker glaasje wordt geschonken door Wijnkoperij Luuc van Boort.

Datum
15 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden