over ons | adverteren | sitemap | contact

Locatie Proeflokaal Festival wijzigt vanwege weersvoorspelling


Deel deze pagina

Vanwege de slechte weersvoorspellingen verplaatst de organisatie van ProefLOKAAL Festival het festival van aanstaande vrijdag 18 en zaterdag 19 september naar Kwekerij de Westerbouwing aan de Veilingweg 2 in Rossum.

Marieke Hüsstege, voorzitter Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard: “We willen al onze bezoekers graag een warm én droog welkom heten. Met natte voeten is het toch een stuk minder genieten van al het lekkers dat onze deelnemers op het menu hebben staan. Daarom hebben we er voor gekozen op het laatste moment uit te wijken naar deze fantastische alternatieve locatie.”

Overkapping
Hüsstege: “De tuin van Stadskasteel Zaltbommel is een fantastische plek die ons en onze bezoekers vorig jaar zo goed is bevallen dat we er dit jaar graag weer terugkwamen.” Helaas is de tuin niet helemaal te overkappen en dat is lastig met weersvoorspellingen als die voor deze week: veel regen, wind en lage temperaturen. Tenten zouden moeten worden opgebouwd op een al natte ondergrond en ook tijdens de Festivaldagen is de kans dat het droog blijft erg klein.

Plan B
“Dankzij de gastvrijheid van Nel en Geert de Weert van Kwekerij de Westerbouwing hadden we dit plan B achter de hand.” En ook al is het een plan B, het is zeker geen B-keus. De Kwekerij vormt een prachtig passend decor voor juist dit foodfestival met lokale ingrediënten. “Want zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan eten en drinken van wat je om je heen ziet groeien en bloeien?!”

Speciaal voor gasten van Amusediner
Vanaf het Stadskasteel naar de kwekerij en weer terug, worden op vrijdagavond tijdens het Amusediner busjes ingezet. Voor de zaterdag probeert de organisatie nog ludiek alternatief vervoer te regelen. Uiteraard kan iedereen ook met eigen vervoer naar de kwekerij komen. De Westerbouwing aan de Veilingweg 2 in Rossum ligt op tien minuutjes fietsen vanaf de oorspronkelijke locatie. Ook met de auto is de Kwekerij goed te bereiken.

Programma ongewijzigd
Aan het programma verandert niets. Ook tijdens de tweede editie van ProefLOKAAL Festival is het weer genieten van pure cuisine locale. De boeren, telers, chef-koks, bakkers en brouwers uit de Bommelerwaard laten je met liefde proeven van het beste dat de onze streek te bieden heeft. Het Amusediner op vrijdag is helemaal uitverkocht, op zaterdag is de entree van het Festival gratis.

Zaterdag: gratis entree
Op zaterdag 19 september kun je van 13 tot 21 uur genieten van lokale smaken. Het lekkers vind je in het speciale gratis Festivalboekje met de menukaart én recepten voor thuis. De gerechtjes en drankjes haal je zelf bij de pop-up-restaurantjes. Zo hoor je meteen het verhaal erachter rechtstreeks van de teler, boer, brouwer en chef-koks. Je betaalt met muntjes die ter plekke te koop zijn. Voor thuis kun je streekproducten en lokale ingrediënten inkopen op de ministreekmarkt. Tekenschool Bommelerwaard zorgt voor een creatieve workshop met groente en fruit voor kinderen.

Co-creatie van boeren en chef-koks
Net als vorig jaar werken de chef-koks van restaurants en cateraars uit de streek weer samen met de telers en boeren uit de Bommelerwaard. In de aanloop naar het Festival ontstonden in co-creatiesessies weer mooie, nieuwe samenwerkingsverbanden tussen deze partijen. De deelnemers aan deze tweede editie van ProefLOKAAL Festival: Restaurant De Fuik & Paddestoelenrijk, Bommels Bakhuys & Bommelbeef, Bommelaar Bier & Kwekerij de Westerbouwing, Rutger van der Somme Catering & DaSilva Beans & Leafs, Restaurant Dukdalf & Van Schaijk Aarbeien, Restaurant La Folie & Veiling Zaltbommel, Bistro In Petto & Panem/Bakker van Keulen en Julia’s Kitchen & Zuivelboerderij Den Eelder & Boerderij Zonneveld. Een lekker glaasje wordt geschonken door Wijnkoperij Luuc van Boort.

Datum
15 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden