?> Live een kijkje in het nest van ooievaars in Neerijnen! - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Live een kijkje in het nest van ooievaars in Neerijnen!


Deel deze pagina

een beeld van de webcam in de regen
Opnieuw is er in dorp Neerijnen een paar ooievaars neergestreken. Op een nest hoog in een afgekapte boom zitten ze daar te broeden, maar ze vliegen uiteraard ook heen en weer. Al hun belevenissen zijn vanaf nu live te volgen, via de website van Stroomhuis Neerijnen.

Die webcam van Stroomhuis is er al een paar jaar. Maar voor dit broedseizoen is hij in kwaliteit sterk verbeterd: scherp beeld, paginagrote weergave, prima en haarscherp geluid, ook veel andere vogels hoor je, alleen soms nog wat geruis van de wind. Vrijwilligers Stroomhuis hebben dat recent voor elkaar gekregen.

Het ooievaarspaar bewoont een nest midden in dorp Neerijnen. De filmopnamen zijn van uitstekende kwaliteit. Ook wat die grote vogels 's nachts doen is perfect te zien. Vrijwilligers van Stroomhuis hebben bij het ooievaarsnest boven in een naburige boom een infrarood camera opgehangen en de vaak fascinerende live-beelden (real time) doorgeschakeld naar internet. Hier ziet u de filmbeelden >

Op dit moment zijn de ooievaars nog aan het broeden. Later, als de eieren zijn uitgekomen, worden de jongen snel groot. Tegen de zomer leren ze ook vliegen. U kunt dit allemaal met eigen ogen meebeleven. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Meer info op website stroomhuisneerijnen.nl.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden