over ons | adverteren | sitemap | contact

Literatuurweken op school


Deel deze pagina

Ik maak nooit iets mee, maar… Zo beginnen de verhalen die de leerlingen van groep 5/6 schrijven tijdens de literatuurweken. En als je een kleur zou zijn, welke kleur zou jij dan zijn? Dat is één van de vele vragen die de leerlingen van groep 7 en 8 voorgeschoteld krijgen. De gehele maand oktober staat in het teken van literatuur en in de bovenbouw zijn ze volop bezig met het schrijven van verhalen en gedichten. In opdracht van de Culturele Commissie heeft schrijfdocente Inge van Wijgerden (Schrijffun) educatieve en creatieve schrijfworkshops ontwikkeld voor groep 5/6 en voor groep 7/8.

Thema Literatuur
De Culturele Commissie kiest elk jaar een kunstdiscipline uit om leerlingen op een verrijkende en verrassende manier in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit jaar is het thema Literatuur. De Christelijke scholen in Aalst, Brakel, Poederoijen, Hedel, Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal, Nederhemert, Zuilichem en Gameren verwelkomen deze maand gastdocente Inge van Wijgerden voor een korte maar creatieve schrijfworkshop.

Iets kleins uitvergroten
De leerlingen van groep 5/6 schrijven verhalen waarin zij proberen om een kleine gebeurtenis heel groot vertellen. Elk verhaal eindigt met een gevonden of zelfgeschreven gedicht. Met stempels, dichtbundels en typemachines wordt de schrijfervaring compleet gemaakt. De workshop is geïnspireerd op de verhalenbundel van Guus Middag, Ik maak nooit iets mee.

Beeldgedichten
De leerlingen van groep 7/8 gaan aan de slag met beeldgedichten. Tijdens de workshop kijken ze op een bijzondere manier naar zichzelf om vervolgens te schilderen en hierbij een gedicht te schrijven. De resultaten zijn verrassend en worden in de klas flink bewonderd.
Datum
15 oktober 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden