over ons | adverteren | sitemap | contact

Literatuurweken op school


Deel deze pagina

Ik maak nooit iets mee, maar… Zo beginnen de verhalen die de leerlingen van groep 5/6 schrijven tijdens de literatuurweken. En als je een kleur zou zijn, welke kleur zou jij dan zijn? Dat is één van de vele vragen die de leerlingen van groep 7 en 8 voorgeschoteld krijgen. De gehele maand oktober staat in het teken van literatuur en in de bovenbouw zijn ze volop bezig met het schrijven van verhalen en gedichten. In opdracht van de Culturele Commissie heeft schrijfdocente Inge van Wijgerden (Schrijffun) educatieve en creatieve schrijfworkshops ontwikkeld voor groep 5/6 en voor groep 7/8.

Thema Literatuur
De Culturele Commissie kiest elk jaar een kunstdiscipline uit om leerlingen op een verrijkende en verrassende manier in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit jaar is het thema Literatuur. De Christelijke scholen in Aalst, Brakel, Poederoijen, Hedel, Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal, Nederhemert, Zuilichem en Gameren verwelkomen deze maand gastdocente Inge van Wijgerden voor een korte maar creatieve schrijfworkshop.

Iets kleins uitvergroten
De leerlingen van groep 5/6 schrijven verhalen waarin zij proberen om een kleine gebeurtenis heel groot vertellen. Elk verhaal eindigt met een gevonden of zelfgeschreven gedicht. Met stempels, dichtbundels en typemachines wordt de schrijfervaring compleet gemaakt. De workshop is geïnspireerd op de verhalenbundel van Guus Middag, Ik maak nooit iets mee.

Beeldgedichten
De leerlingen van groep 7/8 gaan aan de slag met beeldgedichten. Tijdens de workshop kijken ze op een bijzondere manier naar zichzelf om vervolgens te schilderen en hierbij een gedicht te schrijven. De resultaten zijn verrassend en worden in de klas flink bewonderd.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden