over ons | adverteren | sitemap | contact

Lia Kolbach - Vos neemt afscheid van Oranjevereniging Juliana


Deel deze pagina

Tijdens de j.l. jaarvergadering heeft Lia Kolbach Vos haar bestuurslidmaatschap neergelegd. Zij heeft ruim 26 jaar zitting gehad in het bestuur van de Oranjevereniging “Juliana” te Poederoijen.

Een duik in de geschiedenis
Het eerste Oranjefeest was voor iedereen en dus ook voor Lia nog aftasten en een beetje onwennig. Als allereerste thema, was gekozen voor indianen en cowboys. Alleen een ochtend-programma voor de schoolkinderen tot 12 jaar. We hadden nog geen financiële middelen en er moest stevig worden geïmproviseerd. De wigwams werden gebouwd van bonenstaken met behangpapier omwikkeld. De kinderen moesten zelf voor aankleding zorgen. Dus werd er in al het speelgoed thuis gezocht naar indianentooien, pijlen en bogen, cowboy hoeden en klapperpistolen.

Met het verstrijken der jaren en vele Oranjefeesten verder, ontstond er een taakverdeling in het bestuur. Lia ontfermde zich in toenemende mate over de spullen om de jeugd bezig te houden en ontpopte zich steeds meer als organisator van wat in de bestuurlijke wandelgangen het 'oranje tentje' werd genoemd. Dat was haar wel toevertrouwd... Het eerste oranje etablissement was het houten hokje dat we leenden van de locale ijsclub, met een oppervlakte van ca. 2 vierkante meter.

Een aantal Oranjefeesten later kwam er steeds meer behoefte aan een grotere tent. Omdat de Oranjekas inmiddels enige reserves had opgebouwd kon er een party-tentje worden aangeschaft. De buizen constructie liet echter te wensen over. Maar Lia was niet voor een gat te vangen. Manlief Henk werd opgedragen het frame werk te renoveren. Hij deed dat zo goed dat het tentje tot op de dag van vandaag wordt gebruikt.

Omdat de omzet van versnaperingen als koffie met koek, limonade, snoep en de nodige vette happen een steeds grotere omvang aannam, werd de inkoop samen met Betje van Veen en Janny Bok steeds serieuzer ter hand genomen. De inkoop werd ook steeds beter op de behoefte afgestemd. Dit betekende dat de bestuursleden na de feesten steeds minder met een door Lia min of meer verplichte afname van overgeschoten frikadellen, chips, marsen en ijsjes werden geconfronteerd. Dit om toch vooral de oranjekas te ontzien.

Omdat de feesten steeds groter werden en er meer publiek naar Poederoijen kwam, werd besloten het tentje uit te breiden met een Oranjeterras. Eerst met geleende klapstoelen maar later met de aanschaf van eigen lichter plastic meubilair. Op die manier kon Lia en haar koor van helpsters de bezoekers verleiden tot een langer verblijf op het terrein en dus ook het nuttigen van de nodige versnaperingen. De inkomsten van het Oranjefeest werden steeds meer een financieringsbron van de Oranjevereniging. Zeker nu de gemeentelijke subsidiepot is opgedroogd en we zelf de broek op houden.

Ook de organisatie van acties om geld in het Oranje laatje te krijgen waren aan Lia toevertrouwd. Wij noemen hier de jaarlijkse oliebollenactie, de verlotingen in het kader van het 25 jarig jubileum van de club, het regelen van de paaseieren en chocolade hazen voor het paaseieren zoeken of de aanschaf en distributie van lampionnen voor de lampionnen optocht en de daarbij behorende warme chocolademelk. Niets was Lia te veel.

Vele kilometer heeft ze afgelegd met het ophalen van de contributie, bestellijsten en deelname formulieren. Hierbij moeten we in het bijzonder haar man Henk noemen. Als Lia ergens opereert dan is Henk niet ver weg. Met de kreet “Toe Henk, help is effe” werd hij aangezet tot het verrichten van de meest uiteenlopende oranje werkzaamheden. Henk: dank daarvoor, maar of je er nu vanaf bent dat geloven wij niet. Lia en Henk, bedankt voor jullie belangeloze inzet voor de Oranjevereniging “Juliana” en vooral ook voor de gezellige en sfeervolle samenwerking binnen het oranjebestuur. Jullie zijn een echtpaar dat wij nu al missen.

het vernieuwde oranjebestuur
Henriëtte, Frank, Tanja, Bas, Janet, Jan, Hans, Toos, Thijs en Koos
Bron:
Oranjevereniging “Juliana” te Poederoijen
Datum
1 mei 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden