?> Leugenbank Zaltbommel binnen of buiten de keermuur? - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Leugenbank Zaltbommel binnen of buiten de keermuur?


Deel deze pagina

Zaltbommel - De gemeente Zaltbommel heeft besloten opnieuw met de wijkraad in overleg te gaan over de locatie van de Leugenbank aan de Waalkade in Zaltbommel. De bank zou op initiatief van bewoners verplaatst worden naar een nieuwe plek maar dat stuitte op veel weerstand.

Bewonersinitiatief
Die nieuwe plek was in overleg met de initiatiefnemers, enkele bewoners van de Waalkade, de wijkraad van de Binnenstad en het Waterschap bepaald. Nu blijkt dat er weerstand tegen de nieuwe locatie is.

Beetje verstopt
Het bankje staat al sinds 1933 bij de Waal. Wie er op zit kijkt uit over het water en de brug. Sinds de komst van de keermuur in 2000 raakte het bankje uit het zicht en staat het een beetje verstopt achter de keermuur.

Wethouder Bragt:
“De bank wordt verplaatst op initiatief van en in overleg met inwoners. Tijdens onze overleggen hierover zijn hierover nooit kanttekeningen geplaatst. Verschillende opties voor een andere plek zijn de revue gepasseerd en dit is het geworden. Het is jammer dat deze reacties nu naar boven komen en zo heftig zijn. Daarom laten we het bankje nog even staan en gaan we, voor we tot verplaatsen overgaan, eerst weer terug naar de mensen die zich destijds over de locatie bogen.”

Veiligheid en zichtbaarheid
Redenen om het bankje te verplaatsen waren de sociale onveiligheid omdat het bankje zich achter de keermuur bevindt. Door het bankje aan de andere kant van de keermuur te zetten wordt het bankje onderdeel van het plein voor De Verdraagzaamheid en is het zichtbaarder.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden