over ons | adverteren | sitemap | contact

Leen van Leersum nieuwe voorzitter Zaltbommelse Wmo-raad


Deel deze pagina

De Wmo-raad Zaltbommel is blij dat de heer Leen van Leersum (63) per 19 juli 2016 benoemd is als nieuwe voorzitter van de Wmo-raad. De Wmo-raad adviseert de gemeente Zaltbommel over beleid en uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet.

Van Leersum is ruim 35 jaar werkzaam in de (geestelijke) gezondheidszorg in meerdere directie- en bestuursfuncties en al vrijwel zijn hele leven woonachtig in Zaltbommel. Momenteel is hij ook lid van het door de ministers van VWS en V&J en de VNG ingestelde landelijk ’aanjaagteam verwarde personen’. Van 2004 tot 2012 was Van Leersum voorzitter van het bestuur van Theater De Poorterij in Zaltbommel.

Wat doet de Wmo-raad?
De Wmo-raad bestaat uit 8 leden en een voorzitter. Het is een onafhankelijk adviesorgaan in de gemeente Zaltbommel. Zij adviseert het college van burgemeester en wethouders over beleid en uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet in de gemeente Zaltbommel. In de Wmo-raad zitten verschillende mensen met verschillende achtergronden, zij verdeelden de onderwerpen waar zij zich voornamelijk op richten op basis van kennis en betrokkenheid onder de leden. Naast het geven van gevraagd en ongevraagd advies, behartigt de Wmo-raad de belangen van inwoners die zijn aangewezen op maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet. Om de kwaliteit van de dienstverlening binnen het sociaal domein te bevorderen vervult de Wmo- raad Zaltbommel een functie tussen inwoners als (potentiële) gebruikers van diensten binnen het sociaal domein aan de ene kant en de gemeente aan de andere kant.

Zo lang mogelijk meedoen
Het doel van de Wmo en de Jeugdwet is dat iedereen zo lang mogelijk kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen door ouderdom, handicap of chronisch psychisch probleem. Als meedoen of zelfstandig wonen niet lukt zonder hulp kunnen inwoners de gemeente vragen om ondersteuning. De gemeente heeft de taak om samen met de inwoner te zoeken naar mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de samenleving en de inwoner heeft op zijn beurt de verantwoordelijkheid om te kijken naar de eigen mogelijkheden, voordat de gemeente ondersteuning biedt.
Datum
26 september 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden