over ons | adverteren | sitemap | contact

Landschap Bommelerwaard krijgt flinke opknapbeurt


Jaarlijkse Gelderse Werkdag Bommelerwaard, 7 maart 2015


Deel deze pagina

Op zaterdag 7 maart vindt de jaarlijkse Gelderse Werkdag plaats in de Bommelerwaard. Gelderse landschapsvrijwilligers aangesloten bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland treffen elkaar in de Bommelerwaard. In het mooie buitengebied van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel steken zo’n 175 vrijwilligers de handen uit de mouwen en laten zien dat vrijwilligerswerk in het landschap onmisbaar is.

Burgemeester Van den Bosch van de gemeente Zaltbommel en burgemeester Van Kooten van de gemeente Maasdriel heten om 9.15 uur alle vrijwilligers welkom op de Golfboerderij in Hedel. De Golfboerderij is het verzamel- en vertrekpunt van de activiteiten en excursies. Er wordt geknot, gesleept, gezaagd en gesnoeid. En genoten want de harde werkers kunnen ook meedoen met interessante excursies. Vereniging Natuurwacht Bommelerwaard organiseert samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland deze bijzondere dag.

Bijzondere stukjes landschap
De Bommelerwaard herbergt bijzondere stukjes landschap. Gewapend met tientallen zagen, snoeischaren, ladders en honderden laarzen en handschoenen gaan vrijwilligers aan de slag. Ze gaan onder andere wilgen knotten bij het Kloosterwiel en de Drielse Wetering. Bij de Eendenkooi repareren ze de rieten matten. Bij Fort Voorne in Heerewaarden krijgen de hoogstamfruitbomen een snoeibeurt. Daarnaast maken de Gelderse vrijwilligers kennis met de bijzondere cultuurhistorie van de Bommelerwaard.

Trots
Ton van Balken van de Natuurwacht Bommelerwaard: “De Bommelerwaard is het mooiste eiland tussen de rivieren. Daar zijn we trots op. Met elkaar moeten we dat goed onderhouden. Daarom zijn we blij met de vrijwilligers van de Natuurwacht, Capreton en Hoogstambrigade die regelmatig hun handen in de B’waard uit de mouwen steken. Geweldig dat op 7 maart 175 vrijwilligers uit de gehele provincie ons komen helpen. De Gelderse Werkdag is ook een dag van ontmoeting. Ik hoop dat vrijwilligers elkaar deze dag zullen stimuleren om dit goede werk te blijven voortzetten en we met elkaar blijven uitdragen dat natuurbehoud een must is."

Gelderse Werkdag
De Gelderse Werkdag is een jaarlijks terugkerende werk- en inspiratiedag voor de meer dan 7.500 aangesloten vrijwilligers van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Zij zetten zich gezamenlijk in voor het onderhoud van het cultuurlandschap in Gelderland. Door het werk van de vrijwilligers kunnen veel gebieden en landschapselementen behouden blijven. Normaal gesproken zijn de vrijwilligersgroepen actief in hun eigen omgeving, maar tijdens deze Gelderse Werkdag trekken ze er gezamenlijk op uit in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.

Landschapsknokker en borrel
Om 12.30 uur wordt de ‘Landschapsknokker’ uitgereikt aan een vrijwilliger die zich extra verdienstelijk heeft gemaakt. De Gelderse Werkdag duurt tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een welverdiende borrel.

Jaar van de Groene Vrijwilliger
2015 is het Jaar van de Groene Vrijwilliger. Groene vrijwilligers en actieve burgers spelen een sleutelrol bij de instandhouding van een mooi en beleefbaar landschap en zijn hierdoor onmisbaar. In het Jaar van de Groene Vrijwilliger zetten we de 7.500 Gelderse vrijwilligers in de schijnwerpers.
Twitter: #2015jaarvandegroenevrijwilliger
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden