over ons | adverteren | sitemap | contact

Landelijke World Cleanup Day in Zaltbommel (Video)


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De Waalkade van Zaltbommel was zaterdag 21 september het landelijk centrum van World Cleanup Day. De kersverse nieuwe burgemeester van Zaltbommel Pieter van Maaren en Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation, losten samen het symbolische startschot voor de opruimacties in het hele land.

Plastic soep
De Waalkade was het start- en eindpunt van drie opruimacties. Op het zogeheten Solutions Square waren presentaties van verschillende innovatieve oplossingen voor de plastic vervuiling van waterwegen.

Rivieren en drinkwater
Tijdens een rivierexpeditie op de Waal keken Tweede Kamerleden en bestuurders van waterschappen en drinkwaterbedrijven mee hoe wetenschappers de aanwezigheid van microplastics in de rivier de Waal onderzochten. Rivieren zijn in Nederland een belangrijke bron van drinkwater.

Micro- en nanoplastics: groot probleem
Microplastics zijn kleine, synthetische deeltjes die moeilijk uit oppervlakte water zijn te verwijderen. Grotere delen plastic en andere materialen worden uit het water gezeefd, maar er zijn nog weinig oplossingen beschikbaar om micro- en nanoplastics uit het water te zuiveren. Niet verwonderlijk dat deze kleine deeltjes inmiddels ook al in de voedselketen worden teruggevonden. We worden dagelijks via ons voedsel, drinken of door inademing blootgesteld aan deze kleine plastic deeltjes. Wat dit voor onze gezondheid betekent wordt nog onderzocht.

Digitaalburg maakte samen met Oké TV onderstaande videoreportage. Deze is ook te zien op Oké TV via Ziggo, kanaal 41 voor Altena en kanaal 36 voor de Bommelerwaard.


 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden