over ons | adverteren | sitemap | contact

Kralenboetiek Linda van Stokkum gaat door op nieuwe locatie


Deel deze pagina

Kralenboetiek Linda van Stokkum
Linda van Stokkum in haar Kralenboetiek
Onlangs verruilde Linda van Stokkum de binnenstad voor een buitenwijk van Zaltbommel en verhuisde naar Buitentuin nr. 6. Ze nam haar Kralenboetiek gewoon mee. "Ik mis de voorbijgangers in de binnenstad niet, want ik reken toch niet op impulsaankopen. De Kralenboetiek is een winkel waar de mensen speciaal naar toe komen en dat moet zo blijven."

Linda heeft net de heropening achter de rug. Een weekje later dan gepland, in verband met de stroomstoring. De ruimte naast haar huis is knus ingericht en bedoeld voor creatieve workshops. Langs de wanden zijn haar kleurrijke kralen en sieraden uitgestald en in het midden staat een grote tafel waaraan gewerkt kan worden. In haar woonkamer - waar ook uit alles creativiteit spreekt - doet ze haar verhaal.

Linda heeft al een hele geschiedenis als ondernemer achter de rug. Vijftien jaar geleden kwam de geboren Tilburgse naar Zaltbommel om een fietsenzaak te runnen in de Boschstraat. Na elf jaar tussen de tweewielers was het tijd voor iets anders. "Rond die tijd (2004) kwam de hype rond kralen en sieraden net op gang en omdat ik zelf creatief ben ben ik een kralenwinkel begonnen. Het liep meteen als een trein, ik kreeg de workshops bijna niet aangesleept."

"In de loop der jaren is er veel concurrentie bijgekomen. Toen ik begon was ik de enige in Zaltbommel, maar nu zie je dat heel veel winkels sieraden aanbieden tegen lage prijzen. Elke kledingzaak heeft wel een sieradenrek." Wat is dan de meerwaarde van de Kralenboetiek? Daar hoeft Linda niet lang over te denken: "Het kwaliteitsverschil! Ik verkoop geen kunststof, maar kralen van glas en keramiek. Dat is zoveel mooier! En het blijft ook mooi. Kettingen van kunststofkralen kunnen binnen de kortste keren mat worden."

"Al mijn kettingen zijn unieke stukken. Allemaal handwerk, dus het lukt je sowieso niet om twee keer hetzelfde te maken trouwens." De meeste kralen hebben al een wereldreis achter zich voor ze in de winkel van Linda belanden. "Veel exemplaren komen uit India en China. In de beginjaren ging ik nog weleens zelf op pad om inkopen te doen. Met een lege koffer naar Egypte en Marokko om dan met zoveel mogelijk mooie kralen terug te komen. Maar er zijn tegenwoordig heel veel groothandels in Nederland die de mooiste dingen aanbieden. Sommige kralen zijn kunstwerkjes op zich, daar hoef je al bijna niks meer aan te doen. Maar ja, het zelf maken blijft natuurlijk altijd een leuke bezigheid."

Het aanbod workshops is in de loop der jaren flink uitgebreid. "Ik voelde dat er een verzadiging optrad, een nadeel van een kleine markt als Zaltbommel. Als iemand al een keer een workshop kettingen maken heeft gevolgd doet hij of zij het niet snel nog een keer. Terwijl dat best leuk kan zijn, hoor! Tegenwoordig bied ik ook aan om zelf eerst de kralen te maken, met Fimo-klei. Om daarna met de zelfgemaakte kralen een ketting maken.

Niet alles heeft overigens met kralen te maken, er zijn ook andere creatieve workshops als ballonvouwen en shadow painting. Wat dat is legt Linda je graag uit. Ze maakt daarnaast nog kindertraktaties voor op scholen - "Voor de luie moeder," lacht ze - en verzorgt kinder- en vrijgezellenfeestjes. Ook voor de toekomst zit ze nog boordevol ideeën. "De locatie zou niets uit moeten maken. De mensen moeten soms alleen nog even de weg vinden."
Wat
Interview met Linda van Stokkum
Waar
Kralenboetiek, Zaltbommel
Tekst en foto
Jan van den Berg
Datum
21 december 2007

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden