over ons | adverteren | sitemap | contact

Kralenboetiek Linda van Stokkum gaat door op nieuwe locatie


Deel deze pagina

Kralenboetiek Linda van Stokkum
Linda van Stokkum in haar Kralenboetiek
Onlangs verruilde Linda van Stokkum de binnenstad voor een buitenwijk van Zaltbommel en verhuisde naar Buitentuin nr. 6. Ze nam haar Kralenboetiek gewoon mee. "Ik mis de voorbijgangers in de binnenstad niet, want ik reken toch niet op impulsaankopen. De Kralenboetiek is een winkel waar de mensen speciaal naar toe komen en dat moet zo blijven."

Linda heeft net de heropening achter de rug. Een weekje later dan gepland, in verband met de stroomstoring. De ruimte naast haar huis is knus ingericht en bedoeld voor creatieve workshops. Langs de wanden zijn haar kleurrijke kralen en sieraden uitgestald en in het midden staat een grote tafel waaraan gewerkt kan worden. In haar woonkamer - waar ook uit alles creativiteit spreekt - doet ze haar verhaal.

Linda heeft al een hele geschiedenis als ondernemer achter de rug. Vijftien jaar geleden kwam de geboren Tilburgse naar Zaltbommel om een fietsenzaak te runnen in de Boschstraat. Na elf jaar tussen de tweewielers was het tijd voor iets anders. "Rond die tijd (2004) kwam de hype rond kralen en sieraden net op gang en omdat ik zelf creatief ben ben ik een kralenwinkel begonnen. Het liep meteen als een trein, ik kreeg de workshops bijna niet aangesleept."

"In de loop der jaren is er veel concurrentie bijgekomen. Toen ik begon was ik de enige in Zaltbommel, maar nu zie je dat heel veel winkels sieraden aanbieden tegen lage prijzen. Elke kledingzaak heeft wel een sieradenrek." Wat is dan de meerwaarde van de Kralenboetiek? Daar hoeft Linda niet lang over te denken: "Het kwaliteitsverschil! Ik verkoop geen kunststof, maar kralen van glas en keramiek. Dat is zoveel mooier! En het blijft ook mooi. Kettingen van kunststofkralen kunnen binnen de kortste keren mat worden."

"Al mijn kettingen zijn unieke stukken. Allemaal handwerk, dus het lukt je sowieso niet om twee keer hetzelfde te maken trouwens." De meeste kralen hebben al een wereldreis achter zich voor ze in de winkel van Linda belanden. "Veel exemplaren komen uit India en China. In de beginjaren ging ik nog weleens zelf op pad om inkopen te doen. Met een lege koffer naar Egypte en Marokko om dan met zoveel mogelijk mooie kralen terug te komen. Maar er zijn tegenwoordig heel veel groothandels in Nederland die de mooiste dingen aanbieden. Sommige kralen zijn kunstwerkjes op zich, daar hoef je al bijna niks meer aan te doen. Maar ja, het zelf maken blijft natuurlijk altijd een leuke bezigheid."

Het aanbod workshops is in de loop der jaren flink uitgebreid. "Ik voelde dat er een verzadiging optrad, een nadeel van een kleine markt als Zaltbommel. Als iemand al een keer een workshop kettingen maken heeft gevolgd doet hij of zij het niet snel nog een keer. Terwijl dat best leuk kan zijn, hoor! Tegenwoordig bied ik ook aan om zelf eerst de kralen te maken, met Fimo-klei. Om daarna met de zelfgemaakte kralen een ketting maken.

Niet alles heeft overigens met kralen te maken, er zijn ook andere creatieve workshops als ballonvouwen en shadow painting. Wat dat is legt Linda je graag uit. Ze maakt daarnaast nog kindertraktaties voor op scholen - "Voor de luie moeder," lacht ze - en verzorgt kinder- en vrijgezellenfeestjes. Ook voor de toekomst zit ze nog boordevol ideeën. "De locatie zou niets uit moeten maken. De mensen moeten soms alleen nog even de weg vinden."
Wat
Interview met Linda van Stokkum
Waar
Kralenboetiek, Zaltbommel
Tekst en foto
Jan van den Berg
Datum
21 december 2007

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden