over ons | adverteren | sitemap | contact

Knit&Knot verbindt culturen en brengt mensen dichter bij elkaar!


Deel deze pagina

KNIT&KNOT, de Brabantse Brei- en Haakdagen komen er aan! Op vrijdag 17 t/m zondag 19 maart vormt de Koepelhal in Tilburg het decor van de vrolijke voorjaarseditie van KNIT&KNOT, de brei- en haakdagen van het zuiden! We hebben de spoorzone omgetoverd tot haak- en breizone! Iedereen die houdt van breien, haken, maar ook van vilten, spinnen, borduren of andere manieren van het verwerken van draad kan volop inspiratie opdoen! Breien en haken brengt mensen dichter bij elkaar!

Draad verbindt:

Op de beurs vind je een grote variatie aan deelnemers, met mooie materialen, technieken en workshops! Maar ook bijzondere sociale projecten! De Haak- aan Caravan reist vanuit Leeuwarden naar het zonnige zuiden voor haar project van sociale hartelijkheid: de grootste gehaakte deken ter Wereld! De vrijwilligers van de Haakkoffer gaan de wijk in met een haakwerkje, aandacht en een praatje! Hartedeeltjes werkt aan een ligbad vol gehaakte hartjes, een momentje kunnen baden in liefde! Het motto van Draadkracht: Iets doen met draad waar je blij van wordt en anderen gelukkig mee maakt.

Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen!
Freestyle breien met Club Geluk (bekend van de bizarre breisels en fantastische Truien), voorjaarsbloemen haken, keien vilten, weven en borduren het kan niet op. Ooit gehoord van Naaldfrivolité, Entrelac, tolspinnen of de Staphorster Bubblesteek? Bloggers, vloggers, specialisten en de exposanten vertellen je er alles over. Handgeverfde garens, draadkrachtige garens, wol van de Alpaca en nog veel meer! Inspiratie genoeg, voor jezelf maar ook om je huis weer om te toveren met leuke woonaccessoires in de frisse nieuwe voorjaarskleuren!
Having a Flip Flop day? Dat is nog leuker met je gehaakte slippers in Ibiza Stijl!

Cultuur & Creativiteit:
We treden dit jaar buiten onze grenzen! Met ons thema Cultuur & Creativiteit laten we zien welke handwerktechnieken er in diverse culturen beoefend worden! Zo ook Kant Social Design. Kant is een initiatief van zes Turkse vrouwen die hun prachtige manier van haken gingen gebruiken voor allerlei producten, die door kunstenaars werden ontworpen. Op de beurs met o.a. koninklijke handschoenen. Bij binnenkomst word een vier meterlang wandkleed getoond, dat is gemaakt in het kader van het project Taal & Textiel. Met mooie ontroerende verhalen van mensen met allerlei nationaliteiten die naar Nederland zijn gekomen. Een presentatie cultuur in Textiel met handgeborduurde kleedjes uit Quatemala, fijn borduurwerk uit China, kindermutsjes uit Laos tot een offerkleedje uit Peru en nog veel meer!

Ontmoet de specialisten:
Van jong tot oud, van beginnend tot specialist; een ontmoeting met klassieke breiers en hakers en verrassende nieuwkomers. Aan lange tafels kun je aanschuiven, vragen stellen of de kunst afkijken! Hip, grappig, gek, ontroerend, traditioneel of een echte uitdaging? Er valt voor iedere smaak iets te ontdekken Steeds meer mensen raken door dit creatieve virus besmet! En heb je het eenmaal goed te pakken, dan kom je er niet meer vanaf! Dus gewoon insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden! Breien en haken maken je blij en je schijnt er ook slimmer van te worden! Praten, haken en breien, lekker workshoppen of rondlopen! Kom gezellig langs en laat je inspireren!

Informatie KNIT&KNOT
17,18 en 19 maart geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Koepelhal in Tilburg. Entreeprijs: € 8,50,- p.p. Direct achter het Centraal Station van Tilburg. Er zijn ook passe-partouts te koop voor meerdere dagen in combinatie met gratis toegang tot het TextielMuseum.
Datum
15 maart 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Knit & knot Brabantse brei- en haakdagen
Knit & knot Brabantse brei- en haakdagen
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden