over ons | adverteren | sitemap | contact

Kleine huizen in plaats van atelierwoningen in Beersteeg-West


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De plannen voor het gebied Beersteeg-West worden mogelijk gewijzigd. De gemeente wil verder met de ontwikkeling van kleine huizen in het gebied in plaats van atelierwoningen. Bewoners kwamen zelf met dit idee. Uit het participatietraject voor de ontwikkeling van het gebied bleek namelijk dat het lastig is een goede vorm voor de atelierwoningen te vinden. De gemeenteraad beslist naar verwachting in december over de wijziging in de ontwikkelingsvisie van het gebied.

Participatietraject

Tijdens een meedenkavond besprak de gemeente de plannen voor de ontwikkeling van het project met de geïnteresseerden. Vanuit de buurt kwam naar voren dat er wat betreft de atelierwoningen vrees is voor geluidsoverlast voor de woonwijk en het hospice. Ook uit gesprekken met de kunstenaars zelf bleek dat het lastig is om een goede vorm voor de atelierwoningen te vinden. De gemeente zocht daarom naar een mogelijke oplossing.

Kleine huizen uitwerken
Inwoners binnen de gemeente dienden vervolgens een verzoek in voor kleine huizen. Het realiseren ervan past bij de ambities van de gemeente. De gemeente wil namelijk een goede mix van woningen, waarbij ook vernieuwende huisvesting zoals tiny houses een kans krijgt. De vorm en de hoeveelheid van de kleine huizen werkt de gemeente verder uit wanneer de raad akkoord is met de uitgangspunten. Voor de uitwerking van de kleine huizen in het gebied en voor het voortzetten van het participatietraject is 30.000 euro nodig. Ook hierover beslist de gemeenteraad naar verwachting in december.

Op de hoogte blijven?
Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zicht aanmelden voor een mailing. Zij ontvangen een mail als er nieuws is. Aanmelden kan via beersteegwest@zaltbommel.nl onder vermelding van ‘Aanmelding mailing Beersteeg-West’. Vermeld daarbij uw naam en contactgegevens.

Visie Beersteeg-West
De diverse initiatieven voor het gebied Beersteeg- West staan in een ontwikkelingsvisie. Deze visie werd vorig jaar gepresenteerd op een druk bezochte inloopavond. In de visie staan onder andere een hospice, een pluktuin en nu nog woningen met een atelier.
Datum
28 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden