over ons | adverteren | sitemap | contact

Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!


Deel deze pagina

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van vriendschap. Onder het motto Kom erbij! organiseert Bibliotheek Rivierenland veel mooie activiteiten in de Bieb. De 64ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2018.

Veel activiteiten in de Bieb
Tijdens de Kinderboekenweek is er veel te doen in de Bibliotheekvestigingen. Kinderen kunnen de hele week een speurtocht doen en de voorleesfeestjes hebben geheel volgens hetzelfde thema als de Kinderboekenweek. Vriendschap, kom erbij!

Workshop Vriendenboekje maken
In Zaltbommel is er woensdag 3 oktober een gezellige workshop Vriendenboekje maken.

Feestelijke opening Kinderboekenfestijn in Tiel
In de Bibliotheek in Tiel in Xinder vindt op zaterdagmiddag 6 oktober het KinderBoekenFestijn plaats. Tijdens dit festijn zijn er verschillende leuke dingen te doen: een workshop vriendenboekje maken, op de foto met je BFF, een vriendschapsbandje maken, een striptekenworkshop, theatervoorstellingen en natuurlijk veel verhalen. In samenwerking met Cultuurbedrijf Tiel wordt het KinderBoekenFestijn om 13:45 uur op feestelijke wijze geopend met dé kinderboekenweekdans. Het programma eindigt om 17:00 uur.

KinderBoekenFeest in Geldermalsen
Woensdagmiddag 10 oktober in de Bibliotheek in Geldermalsen het KinderBoekenFeest plaats van 14:00-17:00 u. Met workshops vriendenboekje maken en vriendschapsbandje maken. BFF’s kunnen samen op de foto en ook zelf een vriendschapsfilm maken i.s.m. Welzijn West Betuwe!

Culemborgs KinderBoekenBal
Leerlingen van Balletstudio Chantal verzorgen zaterdag 13 oktober om 11:00 uur in de Bieb in het Weeshuis een swingende aftrap van het Kinderboekenbal. Het Kinderboekenbal staat bol van workshops, zoals striptekenen met Arie van Vliet, en een vriendenboekje maken. ArtiVitra verzorgt theatervoorstellingen, schrijfster Anna Wolz komt langs, net als de Culemborgse schrijfster Annemarie Muysert-Baars. Zij leest interactief voor uit haar prentenboek Kun jij dit?. Het programma duurt tot 17:00 uur. Het KinderBoekenBal in Culemborg is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Gispen en Culemborg700.

Kraak de code: online spel
Avonturiers en onderzoekers in de leeftijd van 9 tot 12 jaar spelen via de Bibliotheek de online game ‘Codewoord’. Doel is het kraken (hacken) van de bankkluis door antwoord te geven op zes vragen over vriendschap. Zes goede antwoorden levert zes letters op. De vraag is of kinderen hierin het codewoord ontdekken waarmee de kluis te openen is. Codewoord kan via de website van Bibliotheek Rivierenland gespeeld van 25 september t/m 14 oktober 2018.

Gratis Kinderboekenkrant en Voorleesgids
De Kinderboekenkrant en Voorleesgids ligt vanaf 3 oktober in de bibliotheek en mag gratis meegenomen worden. De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Met tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver ná de Kinderboekenweek nog het lezen waard. De Voorleesgids bevat meer dan 200 (prenten)boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Ouders vinden er ook veel voorleestips in.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek
De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan. Milja Praagman schreef het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Alle activiteiten zijn gratis dus Kom erbij!
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden