over ons | adverteren | sitemap | contact

Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!


Deel deze pagina

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van vriendschap. Onder het motto Kom erbij! organiseert Bibliotheek Rivierenland veel mooie activiteiten in de Bieb. De 64ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2018.

Veel activiteiten in de Bieb
Tijdens de Kinderboekenweek is er veel te doen in de Bibliotheekvestigingen. Kinderen kunnen de hele week een speurtocht doen en de voorleesfeestjes hebben geheel volgens hetzelfde thema als de Kinderboekenweek. Vriendschap, kom erbij!

Workshop Vriendenboekje maken
In Zaltbommel is er woensdag 3 oktober een gezellige workshop Vriendenboekje maken.

Feestelijke opening Kinderboekenfestijn in Tiel
In de Bibliotheek in Tiel in Xinder vindt op zaterdagmiddag 6 oktober het KinderBoekenFestijn plaats. Tijdens dit festijn zijn er verschillende leuke dingen te doen: een workshop vriendenboekje maken, op de foto met je BFF, een vriendschapsbandje maken, een striptekenworkshop, theatervoorstellingen en natuurlijk veel verhalen. In samenwerking met Cultuurbedrijf Tiel wordt het KinderBoekenFestijn om 13:45 uur op feestelijke wijze geopend met dé kinderboekenweekdans. Het programma eindigt om 17:00 uur.

KinderBoekenFeest in Geldermalsen
Woensdagmiddag 10 oktober in de Bibliotheek in Geldermalsen het KinderBoekenFeest plaats van 14:00-17:00 u. Met workshops vriendenboekje maken en vriendschapsbandje maken. BFF’s kunnen samen op de foto en ook zelf een vriendschapsfilm maken i.s.m. Welzijn West Betuwe!

Culemborgs KinderBoekenBal
Leerlingen van Balletstudio Chantal verzorgen zaterdag 13 oktober om 11:00 uur in de Bieb in het Weeshuis een swingende aftrap van het Kinderboekenbal. Het Kinderboekenbal staat bol van workshops, zoals striptekenen met Arie van Vliet, en een vriendenboekje maken. ArtiVitra verzorgt theatervoorstellingen, schrijfster Anna Wolz komt langs, net als de Culemborgse schrijfster Annemarie Muysert-Baars. Zij leest interactief voor uit haar prentenboek Kun jij dit?. Het programma duurt tot 17:00 uur. Het KinderBoekenBal in Culemborg is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Gispen en Culemborg700.

Kraak de code: online spel
Avonturiers en onderzoekers in de leeftijd van 9 tot 12 jaar spelen via de Bibliotheek de online game ‘Codewoord’. Doel is het kraken (hacken) van de bankkluis door antwoord te geven op zes vragen over vriendschap. Zes goede antwoorden levert zes letters op. De vraag is of kinderen hierin het codewoord ontdekken waarmee de kluis te openen is. Codewoord kan via de website van Bibliotheek Rivierenland gespeeld van 25 september t/m 14 oktober 2018.

Gratis Kinderboekenkrant en Voorleesgids
De Kinderboekenkrant en Voorleesgids ligt vanaf 3 oktober in de bibliotheek en mag gratis meegenomen worden. De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Met tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver ná de Kinderboekenweek nog het lezen waard. De Voorleesgids bevat meer dan 200 (prenten)boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Ouders vinden er ook veel voorleestips in.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek
De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan. Milja Praagman schreef het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Alle activiteiten zijn gratis dus Kom erbij!
Datum
25 september 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 30 juni 2018: Bieb daagt kinderen uit vakantieleesdip tegen te gaan met Zomerleesrace
Nieuws, 6 maart 2016: Bier, Bratwurst, Boekenweek
Nieuws, 1 juni 2015: Gratis VakantieBieb App voorkomt leesdip bij kinderen
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden