over ons | adverteren | sitemap | contact

Kabouterboom terug in Heerewaarden


Deel deze pagina

HEEREWAARDEN - 13 Augustus 2018 was een memorabele dag in Heerewaarden. Een team uit Heerewaarden nam deel aan het TV-programma Zomer in Gelderland. Het Heerewaardense team kon punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen en opdrachten uit te voeren. Na deze regenachtige dag heeft het team een mooi bedrag bij elkaar gespeeld om iets terug te doen voor het dorp Heerewaarden.

Samen met Dorpsraad Heerewaarden is besloten om het verdiende bedrag te spenderen aan het opknappen van het gebied rondom het nieuwe MFC de Steen. Een combinatie van een ontmoetingsplaats, nostalgie en verfraaiing van de omgeving. Er is gekozen voor het terugbrengen van een kabouterboom in het dorp.

De (oorspronkelijke) kabouterboom stond achter de dijk nabij de Zuidergeul (Waal). Vroeger is er regelmatig op de kleuterschool verteld dat er in die boom kabouters leefden. Die moesten heel hard werken en er werden verhalen en liedjes gezongen over de kabouters in de boom. Daarnaast bezochten de kinderen regelmatig de kabouterboom en werd het een soort van schoolreisje. De kabouterboom werd ook bij pubers en ouderen een begrip als een ontmoetingsplaats. Helaas bestaat de oorspronkelijk boom niet meer.

De Dorpsraad heeft een boomkunstenaar gevraagd om de mythe rondom de kabouterboom opnieuw tot leven te brengen in de buurt van MFC de Steen en de Tweestromenschool. Op zondag 15 september wordt er daarom een (grote) stam geplaatst op de hoek van de parkeerplaats en de tennisbaan waar boomkunstenaar Rob Peters ter plekke een nieuwe kabouterboom gaat creëren. Er komen tevens (houten) paddestoelen om heen te staan om op te gaan zitten.

Wil je de kunstenaar ‘live’ aan het werk zien kom dan 15 september 13:00 uur naar het MFC. De verwachting is dat tussen 16:00 - 17:00 uur de Kabouterboom gepresenteerd kan worden. Iedereen is sowieso welkom omdat er het hele weekend activiteiten zijn rondom het Feestweekend van SV Heerewaarden.
Datum
1 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden