over ons | adverteren | sitemap | contact

Kabouterboom terug in Heerewaarden


Deel deze pagina

HEEREWAARDEN - 13 Augustus 2018 was een memorabele dag in Heerewaarden. Een team uit Heerewaarden nam deel aan het TV-programma Zomer in Gelderland. Het Heerewaardense team kon punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen en opdrachten uit te voeren. Na deze regenachtige dag heeft het team een mooi bedrag bij elkaar gespeeld om iets terug te doen voor het dorp Heerewaarden.

Samen met Dorpsraad Heerewaarden is besloten om het verdiende bedrag te spenderen aan het opknappen van het gebied rondom het nieuwe MFC de Steen. Een combinatie van een ontmoetingsplaats, nostalgie en verfraaiing van de omgeving. Er is gekozen voor het terugbrengen van een kabouterboom in het dorp.

De (oorspronkelijke) kabouterboom stond achter de dijk nabij de Zuidergeul (Waal). Vroeger is er regelmatig op de kleuterschool verteld dat er in die boom kabouters leefden. Die moesten heel hard werken en er werden verhalen en liedjes gezongen over de kabouters in de boom. Daarnaast bezochten de kinderen regelmatig de kabouterboom en werd het een soort van schoolreisje. De kabouterboom werd ook bij pubers en ouderen een begrip als een ontmoetingsplaats. Helaas bestaat de oorspronkelijk boom niet meer.

De Dorpsraad heeft een boomkunstenaar gevraagd om de mythe rondom de kabouterboom opnieuw tot leven te brengen in de buurt van MFC de Steen en de Tweestromenschool. Op zondag 15 september wordt er daarom een (grote) stam geplaatst op de hoek van de parkeerplaats en de tennisbaan waar boomkunstenaar Rob Peters ter plekke een nieuwe kabouterboom gaat creëren. Er komen tevens (houten) paddestoelen om heen te staan om op te gaan zitten.

Wil je de kunstenaar ‘live’ aan het werk zien kom dan 15 september 13:00 uur naar het MFC. De verwachting is dat tussen 16:00 - 17:00 uur de Kabouterboom gepresenteerd kan worden. Iedereen is sowieso welkom omdat er het hele weekend activiteiten zijn rondom het Feestweekend van SV Heerewaarden.
Datum
1 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden