over ons | adverteren | sitemap | contact

Julianastraat Kerkdriel realiseren samen een gescheiden waterafvoer


Deel deze pagina

KERKDRIEL - Bewoners aan de Julianastraat in Kerkdriel hebben, samen met de gemeente, het regenwater afgekoppeld van het rioolwater. Het afkoppelen is van belang voor de werking van het riool en voor het klimaat. Het regenwater aan de voorzijde van de bestaande woningen aan de Julianastraat watert nu niet meer af op het vuile water van het riool maar stroomt naar de vijvers. Per woning is gekozen voor de beste oplossing. De gemeente is blij met het resultaat en wil de samenwerking met haar inwoners in de toekomst voortzetten.

Schoon blijft schoon
Voorheen werd het regenwater in de Julianastraat afgevoerd naar de riolering waarop ook het vuile water van de woningen is aangesloten. Sinds de herinrichting van de weg is er een aparte riolering aangelegd voor afvoer van regenwater. Schoon regenwater blijft schoon en wordt niet meer vermengd met het vuile afvalwater.

Besparing van energie én beter voor het klimaat
Wanneer regenwater in het riool terechtkomt, wordt het naar de rioolzuivering gepompt. Er gaat dan onnodig veel (schoon) water naar de zuivering, dit kost erg veel energie. Door het regenwater apart af te voeren, kan het rioolstelsel de afvalwaterstroom ook veel beter aan.

Regenwater naar de vijvers
Door de regenpijp van de woning af te koppelen van het riool en een gootje in de tuin van de bewoners aan te leggen, stroomt het regenwater nu via het trottoir naar de straat. Vanaf de straat stroomt het water via de putten verder naar het regenwaterriool, dat afvoert via de Kromsteeg naar de vijvers aan de Bulkseweg.

Samenwerking
De gemeente stelde een afkoppeladviseur beschikbaar die samen met de bewoners aan tafel is gaan zitten om een ontwerp te maken voor het afvoeren van het regenwater. De bewoners hadden keuze uit diverse gootjes in allerlei vormen en materialen. In samenspraak met de afkoppeladviseur is er per woning de oplossing gekozen, die het beste past bij de sfeer van de tuin. Aan de hand van het ontwerp heeft de gemeente de werkzaamheden uitgevoerd. Op deze manier leveren de bewoners van de Julianastraat een bijdrage aan duurzaam waterbeheer en spelen hiermee positief in op het veranderende klimaat.

Datum
15 februari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden