over ons | adverteren | sitemap | contact

Julianastraat Kerkdriel realiseren samen een gescheiden waterafvoer


Deel deze pagina

KERKDRIEL - Bewoners aan de Julianastraat in Kerkdriel hebben, samen met de gemeente, het regenwater afgekoppeld van het rioolwater. Het afkoppelen is van belang voor de werking van het riool en voor het klimaat. Het regenwater aan de voorzijde van de bestaande woningen aan de Julianastraat watert nu niet meer af op het vuile water van het riool maar stroomt naar de vijvers. Per woning is gekozen voor de beste oplossing. De gemeente is blij met het resultaat en wil de samenwerking met haar inwoners in de toekomst voortzetten.

Schoon blijft schoon
Voorheen werd het regenwater in de Julianastraat afgevoerd naar de riolering waarop ook het vuile water van de woningen is aangesloten. Sinds de herinrichting van de weg is er een aparte riolering aangelegd voor afvoer van regenwater. Schoon regenwater blijft schoon en wordt niet meer vermengd met het vuile afvalwater.

Besparing van energie én beter voor het klimaat
Wanneer regenwater in het riool terechtkomt, wordt het naar de rioolzuivering gepompt. Er gaat dan onnodig veel (schoon) water naar de zuivering, dit kost erg veel energie. Door het regenwater apart af te voeren, kan het rioolstelsel de afvalwaterstroom ook veel beter aan.

Regenwater naar de vijvers
Door de regenpijp van de woning af te koppelen van het riool en een gootje in de tuin van de bewoners aan te leggen, stroomt het regenwater nu via het trottoir naar de straat. Vanaf de straat stroomt het water via de putten verder naar het regenwaterriool, dat afvoert via de Kromsteeg naar de vijvers aan de Bulkseweg.

Samenwerking
De gemeente stelde een afkoppeladviseur beschikbaar die samen met de bewoners aan tafel is gaan zitten om een ontwerp te maken voor het afvoeren van het regenwater. De bewoners hadden keuze uit diverse gootjes in allerlei vormen en materialen. In samenspraak met de afkoppeladviseur is er per woning de oplossing gekozen, die het beste past bij de sfeer van de tuin. Aan de hand van het ontwerp heeft de gemeente de werkzaamheden uitgevoerd. Op deze manier leveren de bewoners van de Julianastraat een bijdrage aan duurzaam waterbeheer en spelen hiermee positief in op het veranderende klimaat.

Datum
15 februari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden