over ons | adverteren | sitemap | contact

Inwoners Zaltbommel kunnen ontwerp Parkeiland bekijken


Deel deze pagina

Aan de hand van vele ideeën van bewoners heeft de gemeente Zaltbommel een ontwerp gemaakt voor het toekomstige parkeiland in De Waluwe. In deze wijk komt een park op een eiland dat de verbindende schakel wordt tussen de bestaande woonwijk en de nieuwbouw.

De grondwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Volgend jaar zomer kan het eiland in gebruik worden genomen. Op woensdag 23 oktober organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Bewoners kunnen dan het ontwerp bekijken.

Parkeiland in teken van spelen, ontmoeten, natuur en recreëren
Het parkeiland in De Waluwe ligt in een grote waterpartij die bedoeld is om water bij overvloedige regenval tijdelijk op te slaan. Het eiland beslaat een oppervlakte van anderhalve hectare. Het ontwerp staat in het teken van spelen, ontmoeten en natuur en recreëren. In het ontwerp (legenda) is een uitdagende waterspeelplaats opgenomen die volop mogelijkheid biedt aan ontdekken, ravotten, klimmen en klauteren. De verschillende speelelementen betrekken het water bij het spelen waarbij de veiligheid natuurlijk in het oog gehouden wordt. De structuur van dit deel van het eiland is open en overzichtelijk. De gemeente stimuleert hiermee ook gezonde en actieve leefstijl bij kinderen.

De noordelijke helft van het eiland wordt ingericht met het oog op lichte recreatie zoals wandelen en honden uitlaten. De beplanting is hier natuurlijker en gevarieerder dan op het zuidelijke speelgedeelte. Een van de aspecten waar extra aandacht aan besteed wordt, is het welzijn van insecten zoals bijen. Bijen hebben het door ziektes en gebrek aan voedsel steeds moeilijker. Omdat deze diertjes heel belangrijk zijn, wordt gekozen voor beplanting waar bijen voedsel kunnen vinden zoals bijenbosjes en speciaal gras- en kruidenmengsel dat wordt gezaaid.

Bijna alle wensen opgenomen in ontwerp
In juni zijn tijdens een inloopavond de wensen van omwonenden gepeild. De wensen bleken heel uiteenlopend, maar veruit de meeste wensen zijn in het ontwerp opgenomen. De meest gehoorde wens die niet gehonoreerd kon worden, was het behouden van de koeien die daar voorheen graasden. Dat komt door de beperkte ruimte op het eiland. De Zalt-Bommelsche IJsclub wil ’s winters op de waterpartij schaatsactiviteiten organiseren. Hengelsportvereniging Nieuw Leven pachtte voorheen de watergang aan de Hertog Karellaan en zij hebben aangegeven ook in de nieuwe waterpartij wedstrijden voor de jeugd te willen organiseren. In samenspraak met de beide verenigingen worden rolstoelvriendelijke vissteigers aangelegd die ’s winters dienst kunnen doen als opstapplaats voor schaatsers. Wethouder Adrie Bragt: ‘Ik ben erg trots vanwege de betrokkenheid van inwoners en verenigingen bij het parkeiland. Het is een mooi resultaat dat we bijna alle ideeën hebben kunnen verwerken in het ontwerp.’

 
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
16 oktober 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Planning
Het eiland en de waterpartij zijn bijna klaar. De planning is om de speelplaats in de zomervakantie van 2014 in gebruik te kunnen nemen. Met de aanleg van de waterpartij, de bruggen, het park en de speelvoorzieningen is ongeveer een miljoen euro gemoeid. Dit wordt betaald uit de opbrengst van de grond in de nieuwe woonwijk en een bijdrage van waterschap Rivierenland.

Benieuwd naar het parkeiland?
Inwoners die benieuwd zijn naar het ontwerp, kunnen op woensdag 23 oktober 2013 tussen 19.00 en 20.30 uur binnenlopen op het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11 in Zaltbommel.


Gerelateerde info

Nieuws, 5 augustus 2013: Parkeiland Waluwe eind oktober klaar
Uitgelicht
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden