over ons | adverteren | sitemap | contact

Inwoners Zaltbommel kunnen ontwerp Parkeiland bekijken


Deel deze pagina

Aan de hand van vele ideeën van bewoners heeft de gemeente Zaltbommel een ontwerp gemaakt voor het toekomstige parkeiland in De Waluwe. In deze wijk komt een park op een eiland dat de verbindende schakel wordt tussen de bestaande woonwijk en de nieuwbouw.

De grondwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Volgend jaar zomer kan het eiland in gebruik worden genomen. Op woensdag 23 oktober organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Bewoners kunnen dan het ontwerp bekijken.

Parkeiland in teken van spelen, ontmoeten, natuur en recreëren
Het parkeiland in De Waluwe ligt in een grote waterpartij die bedoeld is om water bij overvloedige regenval tijdelijk op te slaan. Het eiland beslaat een oppervlakte van anderhalve hectare. Het ontwerp staat in het teken van spelen, ontmoeten en natuur en recreëren. In het ontwerp (legenda) is een uitdagende waterspeelplaats opgenomen die volop mogelijkheid biedt aan ontdekken, ravotten, klimmen en klauteren. De verschillende speelelementen betrekken het water bij het spelen waarbij de veiligheid natuurlijk in het oog gehouden wordt. De structuur van dit deel van het eiland is open en overzichtelijk. De gemeente stimuleert hiermee ook gezonde en actieve leefstijl bij kinderen.

De noordelijke helft van het eiland wordt ingericht met het oog op lichte recreatie zoals wandelen en honden uitlaten. De beplanting is hier natuurlijker en gevarieerder dan op het zuidelijke speelgedeelte. Een van de aspecten waar extra aandacht aan besteed wordt, is het welzijn van insecten zoals bijen. Bijen hebben het door ziektes en gebrek aan voedsel steeds moeilijker. Omdat deze diertjes heel belangrijk zijn, wordt gekozen voor beplanting waar bijen voedsel kunnen vinden zoals bijenbosjes en speciaal gras- en kruidenmengsel dat wordt gezaaid.

Bijna alle wensen opgenomen in ontwerp
In juni zijn tijdens een inloopavond de wensen van omwonenden gepeild. De wensen bleken heel uiteenlopend, maar veruit de meeste wensen zijn in het ontwerp opgenomen. De meest gehoorde wens die niet gehonoreerd kon worden, was het behouden van de koeien die daar voorheen graasden. Dat komt door de beperkte ruimte op het eiland. De Zalt-Bommelsche IJsclub wil ’s winters op de waterpartij schaatsactiviteiten organiseren. Hengelsportvereniging Nieuw Leven pachtte voorheen de watergang aan de Hertog Karellaan en zij hebben aangegeven ook in de nieuwe waterpartij wedstrijden voor de jeugd te willen organiseren. In samenspraak met de beide verenigingen worden rolstoelvriendelijke vissteigers aangelegd die ’s winters dienst kunnen doen als opstapplaats voor schaatsers. Wethouder Adrie Bragt: ‘Ik ben erg trots vanwege de betrokkenheid van inwoners en verenigingen bij het parkeiland. Het is een mooi resultaat dat we bijna alle ideeën hebben kunnen verwerken in het ontwerp.’

Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
16 oktober 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Planning
Het eiland en de waterpartij zijn bijna klaar. De planning is om de speelplaats in de zomervakantie van 2014 in gebruik te kunnen nemen. Met de aanleg van de waterpartij, de bruggen, het park en de speelvoorzieningen is ongeveer een miljoen euro gemoeid. Dit wordt betaald uit de opbrengst van de grond in de nieuwe woonwijk en een bijdrage van waterschap Rivierenland.

Benieuwd naar het parkeiland?
Inwoners die benieuwd zijn naar het ontwerp, kunnen op woensdag 23 oktober 2013 tussen 19.00 en 20.30 uur binnenlopen op het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11 in Zaltbommel.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 5 augustus 2013: Parkeiland Waluwe eind oktober klaar
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden