over ons | adverteren | sitemap | contact

Inwoners denken mee over herinrichting Buitenstad


Deel deze pagina

Op het terrein staan nu nog de gebouwen van Buko.

De vraag ‘Aan welke uitgangspunten moet de herinrichting van de locatie Buitenstad voldoen?’ ligt voor tijdens de meedenkavond op dinsdag 12 juni. De gemeente organiseert deze avond, waarin zij inwoners en belangenorganisaties vraagt wat zij belangrijk vinden bij de herontwikkeling van dit gebied. De ideeën, suggesties en aandachtspunten worden gebruikt voor het Programma van Eisen, dat een eisenpakket vormt richting de ontwikkelaars. Naar verwachting stelt de gemeenteraad het Programma van Eisen eind 2012 vast.

Eind 2012 moet er een Programma van Eisen liggen voor de herontwikkeling van de buitenstadlocatie. In dit programma staat wat, waar en in welke omvang gebouwd mag worden op de locatie aan de westzijde van de stad, zoals de hoogte van gebouwen, de hoeveelheid groen en aantallen parkeerplaatsen. Het is ook meteen een toetsingskader. Dit betekent dat zowel de gemeente als Waalbommel BV kan controleren of toekomstige ontwikkelingen in het gebied voldoen aan het eisenpakket dat voordien is opgesteld. Waalbommel BV, bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en Smit’s Bouwbedrijf, heeft het terrein van bedrijf BUKO in eigendom en wil dit herontwikkelen, waarbij gedacht wordt aan woningbouw en diverse andere voorzieningen. Het op te stellen Programma van Eisen heeft echter betrekking op de gehele locatie buitenstad. Deze locatie ligt tussen de jachthaven, Steenweg, Gamersedijk en de uiterwaarden.

Impuls voor buitenstad
Op 19 maart ondertekenden de gemeente Zaltbommel en Waalbommel BV de intentieovereenkomst voor het opstellen van het Programma van Eisen. Aanleiding voor de gemeente is het ontbreken van ruimtelijke kwaliteit in het gebied en de wens dat bedrijven niet bij woonkernen gevestigd zijn. Al in 2005 ontving de gemeente Zaltbommel de EMAB-status (Experiment Voor Aanpasbaar Bouwen) voor de locatie buitenstad, die het mogelijk maakt om in buitendijks gelegen gebied onder voorwaarden te kunnen bouwen.
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
29 mei 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Aanmelden voor meedenkavond
Voor het opstellen van het Programma van Eisen wil de gemeente graag weten welke ideeën, suggesties en aandachtspunten inwoners en belangenorganisaties hebben. Daarom wordt op dinsdag 12 juni een meedenkbijeenkomst georganiseerd. De avond start om 19.30 en eindigt om 22.00 uur en vindt plaats in De Poorterij aan de Nieuwstraat 2 in Zaltbommel. Ten behoeve van de organisatie dienen inwoners die willen deelnemen aan de meedenkavond zich aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar buitenstad@zaltbommel.nl of te bellen naar (0418) 681 681.

In het najaar volgt een terugkoppeling van de ideeën en hoe deze zijn verwerkt in het Programma van Eisen. Vervolgens bespreekt de gemeenteraad het Programma van Eisen. Dit gebeurt naar verwachting eind 2012 of begin 2013. Als de raad instemt start de gemeente met het opstellen van een bestemmingsplan.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden