over ons | adverteren | sitemap | contact

Inwoners denken actief mee over Integraal Accommodatiebeleid


Tweede ronde interactieve bijeenkomsten van start


Deel deze pagina

Inwoners denken actief mee over de invulling van het integrale accommodatiebeleid van de gemeente Maasdriel. Deze conclusie kan getrokken worden na een eerste ronde van interactieve bijeenkomsten de afgelopen maanden. Waar op 1 oktober de laatste sessie van deze ronde in Alem plaatsvond, starten vanaf 3 oktober alweer de eerste sessies van de verdiepingsrondes.

De interactieve avonden die de afgelopen maanden voor alle inwoners in de diverse kernen zijn georganiseerd zijn over het algemeen goed bezocht. De aanwezigen tijdens deze avonden kregen informatie over nut en noodzaak van een Integraal Accommodatiebeleid. Daarna was er volop ruimte voor het uitwisselen van meningen en ideeën. Ondanks dat er tijdens de avond veelal vanuit de eigen activiteiten en faciliteiten in een kern werd gedacht, blijken de gevoelens onder inwoners van alle kernen veelal uit dezelfde elementen te bestaan.

Resultaten eerste ronde
Een belangrijk aspect dat overal werd gedeeld is dat inwoners tevreden zijn met de voorzieningen die er op dit moment zijn. De nadruk bij inwoners leek daardoor in eerste instantie vooral te liggen in het behouden van de huidige voorzieningen. Vervolgens werd echter duidelijk dat veel inwoners ook een meerwaarde zagen in een clustering van gebruikersruimten, waarin onderwijs, ontmoeting en/of sport worden samengebracht. Dit bijvoorbeeld via multifunctionele centra (MFC), brede scholen of andere combinaties. Ook zagen de aanwezige inwoners de meerwaarde in van beter onderlinge afstemming tussen verenigingen. Dit zou een efficiënter gebruik van beschikbare ruimtes opleveren en er ook aan kunnen bijdragen dat activiteiten en festiviteiten elkaar niet overlappen.

Alhoewel de eerste reflex is om de bestaande voorzieningen vooral vast te houden, zien inwoners en verenigingen van Maasdriel dus zelf de nodige voordelen bij het clusteren van voorzieningen en het onderling beter afstemmen van activiteiten. Dit is precies waar het Integraal Accommodatiebeleid in wil voorzien.

Verdieping tijdens tweede ronde
De gedachten en ideeën die in de eerste ronde zijn aangedragen, worden tijdens de tweede (en laatste) sessie uitgediept langs de basisregels van het Integraal Accommodatiebeleid. Het beleid is gericht op het behouden en versterken van het voorzieningenniveau binnen de gemeente. Uitgangspunt is voortaan de activiteiten en niet het in stand houden van accommodaties. De inwoners en verenigingen zijn daarom tijdens deze tweede avond vooral aan zet een vertaalslag te maken: hoe kunnen zij zelf inspringen op deze nieuwe manier van denken en elkaar versterken.

Het nieuwe denken
Denken in activiteiten
Vraag gestuurd
Integraal
Focus op exploitatie
Gemeente faciliteert
Door slim te combineren, ruimten te delen, goede afstemming en de wil om elkaar te versterken is het mogelijk ook in de toekomst efficiënte bezetting en benutting van voorzieningen te hebben. Dit is het fundament voor een gezonde exploitatie van elke accommodatie.

Tweede ronde bijeenkomsten:
Kerkdriel/Velddriel 21 oktober De Kreek
Hedel 23 oktober Gelre's End
Ammerzoden 29 oktober De Weesboom
Rossum/Hurwenen/Alem 30 oktober De Parel

Alle avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur zijn de zalen open.

Meepraten via Twitter kan via de hastag: #IAMaasdriel
Bron:
Gemeente Maasdriel
Datum
15 oktober 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden