over ons | adverteren | sitemap | contact

Inpassingsplan Bommelerwaard goedgekeurd


Bommelerwaard kan aan de slag!


Deel deze pagina

Met ruime steun van Provinciale Staten (PS) kan het inpassingsplan voor de glastuinbouw en de champignonteelt in de Bommelerwaard (PIP) nu worden uitgevoerd. Na 20 jaar praten is er nu duidelijkheid voor ondernemers en bewoners van het gebied. Het college heeft de ambitie om binnen twee jaar de structurerende wijzigingsplannen op te stellen.

De Staten riepen het college wel op om door te gaan met de ingezette dialoog om het gebiedsproces en de beleidsregels voor de wijzigingsplannen samen met de betrokkenen op te stellen.

Geven en nemen
Volgens gedeputeerde Jan Jacob van Dijk is dit inpassingsplan het meest haalbare op dit moment. Het was volgens hem geven en nemen van alle betrokken partijen. Hij spreekt de hoop uit dat over tien jaar alles is afgerond.

Duurzaamheidsdoelen
Tijdens de discussie over het plan kwam naar voren dat aandacht voor duurzaamheid werd gemist. In een breed aangenomen motie worden Gedeputeerde Staten (GS) gevraagd om concrete duurzaamheidsdoelen te koppelen aan de verdere uitvoering van het inpassingsplan.

Wijziging
Al eerder, op 3 februari, hadden Gedeputeerde Staten (GS) het inpassingsplan voor de herstructurering van de glastuinbouw en paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard (PIP Bommelerwaard) gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen vloeien voort uit de inspraak op het ontwerp-PIP.

Wat is het PIP?
Het PIP zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van tuinbouwbedrijven, verkeersmaatregelen en versterking van het landschap en stelt daarvoor de ruimtelijke relevante kaders.

Herstructurering glastuinbouw en paddenstoelenteelt
De provincie werkt samen met het waterschap Rivierenland en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel aan de herstructurering van de glastuinbouw en paddensteoelenteelt in de Bommelerwaard. Hiertoe hebben zijn een SamenwerkingsOvereenKomst gesloten in 2009 (SOK 2009).
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden