over ons | adverteren | sitemap | contact

Inpassingsplan Bommelerwaard goedgekeurd


Bommelerwaard kan aan de slag!


Deel deze pagina

Met ruime steun van Provinciale Staten (PS) kan het inpassingsplan voor de glastuinbouw en de champignonteelt in de Bommelerwaard (PIP) nu worden uitgevoerd. Na 20 jaar praten is er nu duidelijkheid voor ondernemers en bewoners van het gebied. Het college heeft de ambitie om binnen twee jaar de structurerende wijzigingsplannen op te stellen.

De Staten riepen het college wel op om door te gaan met de ingezette dialoog om het gebiedsproces en de beleidsregels voor de wijzigingsplannen samen met de betrokkenen op te stellen.

Geven en nemen
Volgens gedeputeerde Jan Jacob van Dijk is dit inpassingsplan het meest haalbare op dit moment. Het was volgens hem geven en nemen van alle betrokken partijen. Hij spreekt de hoop uit dat over tien jaar alles is afgerond.

Duurzaamheidsdoelen
Tijdens de discussie over het plan kwam naar voren dat aandacht voor duurzaamheid werd gemist. In een breed aangenomen motie worden Gedeputeerde Staten (GS) gevraagd om concrete duurzaamheidsdoelen te koppelen aan de verdere uitvoering van het inpassingsplan.

Wijziging
Al eerder, op 3 februari, hadden Gedeputeerde Staten (GS) het inpassingsplan voor de herstructurering van de glastuinbouw en paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard (PIP Bommelerwaard) gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen vloeien voort uit de inspraak op het ontwerp-PIP.

Wat is het PIP?
Het PIP zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van tuinbouwbedrijven, verkeersmaatregelen en versterking van het landschap en stelt daarvoor de ruimtelijke relevante kaders.

Herstructurering glastuinbouw en paddenstoelenteelt
De provincie werkt samen met het waterschap Rivierenland en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel aan de herstructurering van de glastuinbouw en paddensteoelenteelt in de Bommelerwaard. Hiertoe hebben zijn een SamenwerkingsOvereenKomst gesloten in 2009 (SOK 2009).
Uitgelicht
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden