over ons | adverteren | sitemap | contact

In november start uitvoering openstelling W. van Pontlaan en aanpassingen Fiep Westendorpplein


Deel deze pagina

Zaltbommel - Naar verwachting start de uitvoering voor de openstelling van de Wichard van Pontlaan in Zaltbommel in november.

Vanwege de juridische procedure voor de openstelling van de Wichard van Pontlaan lag de voorbereiding even stil. Uit de uitspraak van de rechtbank in april 2016 bleek dat de openstelling plaats mag vinden. Wij pakten toen de voorbereidingen weer op. Medio september besteden we de werkzaamheden aan.

Start werkzaamheden W. van Pontlaan en Fiep Westendorpplein
In 2015 stelden we al vast welke verkeersmaatregelen er uitgevoerd werden. De Wichard van Pontlaan wordt aangesloten op de rotonde Steenweg en we leggen een voetpad richting Portage aan. Bij het parkeerterrein Fiep Westendorpplein verdwijnt de toegang aan de kant van de Prins Clausstraat voor autoverkeer, voor fietsers blijft het van die kant bereikbaar. Vanaf de Fiep Westendorplaan komt een nieuwe toegang naar het parkeerterrein voor gemotoriseerd verkeer en komt een verbindingsweg met de Alfred Smithlaan. Verder komen er betonbanden tussen de parkeerstroken op het middengedeelte van het Fiep Westendorpplein. Op het moment dat de aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de Steenweg open gaat wordt de Fiep Westendorplaan ook opengesteld. Deze is nu afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Hogeweg.

Aanpassingen oostzijde Fiep Westendorpplein uitgesteld
Aan de kant van de Prins Bernhardweg blijft de situatie voorlopig ongewijzigd. In de oorspronkelijke plannen staat dat hier een aparte fietsdoorsteek komt en dat hiervoor de ondergrondse containers verplaatst worden. Dit voeren we nu nog niet uit. Dit heeft te maken met de verdere planvorming voor De Waluwe. Hiervoor is het in de toekomst waarschijnlijk nodig dat de kruising Prins Bernhardweg / Prinses Julianastraat / Van Heemstraweg West aangepast wordt. Vanwege de kosten voor het verplaatsen van ondergrondse containers wachten we hiermee tot er duidelijkheid is over alle gewenste aanpassingen. Naar verwachting is daar in de loop van 2017 meer duidelijkheid over.

Juridische procedure
Een aantal bewoners stelde hoger beroep in tegen de uitspraak van de rechtbank. De uitspraak van de rechtbank geeft geen aanleiding om de werkzaamheden verder uit te stellen.

Beter bereikbaar
Wethouder Looijen: “Deze openstelling is één van de maatregelen om wijken en voorzieningen goed bereikbaar te houden. Hiermee verdelen wij het toenemende verkeer beter over de verschillende wegen in de wijken.”
Datum
2 augustus 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden