over ons | adverteren | sitemap | contact

In 2016 meer goedkope huurwoningen beschikbaar


Deel deze pagina

foto: gemeente Zaltbommel
Inwoners van Zaltbommel kunnen sneller een sociale huurwoning krijgen. Dat is het doel van het Deltaplan goedkope huurwoningen. Het Deltaplan zorgt ervoor dat vanaf het tweede kwartaal van 2016 ruim 100 nieuwe goedkope huurwoningen gebouwd worden, zodat de huidige druk op sociale huurwoningen afneemt. De gemeente werkt hierbij nauw samen met Woonlinie en Woonstichting De Kernen. Het Deltaplan wordt in januari ter vaststelling aan de raad aangeboden.

Wethouder Adrie Bragt is enthousiast over het plan: “Hiermee komen straks woningen beschikbaar voor bijvoorbeeld jongeren die nu nog veel te lang op een betaalbare woning moeten wachten.”

Kleine goedkope tijdelijke en permanente huurwoningen
Het Deltaplan goedkope huurwoningen biedt het beleidskader om snel en verantwoord nieuwe goedkope huurwoningen te bouwen. In het beleidskader staan de criteria waaraan een locatie of bouwplan moet voldoen. De kern van het beleid is dat er sneller goedkope huurwoningen komen door tijdelijke woningen te plaatsen, maar ook door kleine permanente huurwoningen op bestaande woningbouwlocaties te bouwen.

Tweede kwartaal 2016
Naar verwachting kan er in het tweede kwartaal van 2016 gestart worden met de bouw van deze woningen. De woningen zijn met name bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Dit kunnen starters zijn, maar ook bijvoorbeeld arbeidsmigranten of spoedzoekers. Dit betekent dat de huren zullen liggen onder de huurtoeslag- en aftoppingsgrenzen: minder dan € 403,- voor jongeren onder de 23 jaar, onder € 576,- voor één- en tweepersoonshuishoudens boven de 23 jaar en onder € 618,- voor drie- of meerpersoonshuishoudens.

Diversiteit en spreiding
Een belangrijk uitgangspunt van het Deltaplan is dat de nieuwe woningen verspreid over de gemeente, in Zaltbommel en in de dorpen, gebouwd worden. Ook is het belangrijk dat er een goede mix van doelgroepen en dus nieuwe bewoners komt. Beoogde locaties zijn in de wijk De Waluwe (Zaltbommel), Zuilichem, Brakel en Aalst. Deze bouwplannen moeten wel hun eigen ruimtelijke procedure doorlopen. De gemeente bouwt de woningen niet zelf, daarom werkt ze intensief samen met Woonlinie en Woonstichting De Kernen.

Flexibel uitvoeringsprogramma
De uitwerking van het Deltaplan is het uitvoeringsprogramma 2016. In dit woningbouwprogramma zijn de beoogde locaties, typen woningen met bijbehorende huurprijzen en realisatieplanning opgenomen. Het programma is flexibel en kan dus wijzigen. In het uitvoeringsprogramma staat dat circa 100-130 goedkope huurwoningen gebouwd worden.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden