over ons | adverteren | sitemap | contact

Illegale vuurwapens en drugs in Hedel


Deel deze pagina

De politie in Oost-Brabant heeft samen met de politie in Kroatië, een grote partij illegale zware wapens vanuit Kroatië onderschept die op weg was naar ons land. In Kroatië is een busje met wapens tegengehouden en in Hedel en Den Bosch werden illegale vuurwapens gevonden.

Bij de Dienst Regionale Recherche Oost-Brabant kwam eind vorig jaar informatie binnen dat een 42-jarige man uit 's-Hertogenbosch zware wapens zou gaan invoeren vanuit Kroatië. Er is meteen een groot onderzoek opgestart. Daaruit bleek in eerste instantie dat de partij wapens mogelijk rond de feestdagen naar Nederland zou komen. Verder onderzoek wees uit dat het vervoer op woensdag 7 januari zou plaatsvinden.

Huiszoekingen
In de loop van die woensdagochtend heeft de politie in Kroatië het busje met de wapens onderschept. De bestuurder, een 64-jarige Nederlander die in België woont, werd aangehouden. Tegelijkertijd werden op zes plaatsen in Kroatië huiszoekingen gedaan en werden nog eens tien mensen gearresteerd.

Ook in België en Nederland kwam de recherche op dat moment in actie. In België werd op twee plaatsen huiszoekingen gedaan en werd één verdachte aangehouden. In Nederland werd op vier locaties gezocht: één in Hedel en drie in 's-Hertogenbosch. Rond 11.15 uur werd de 42-jarige Bosschenaar aangehouden als hoofdverdachte in de zaak. Ongeveer tegelijkertijd pakte de politie ook een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch op als medeverdachte. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

Zware wapens
In het onderschepte busje in Kroatië trof de politie onder meer zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalashnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie aan. Op de locaties in 's-Hertogenbosch en Hedel lagen onder meer vuurwapens, handgranaten, munitie en verdovende middelen. Alles is in beslag genomen. Het rechercheonderzoek naar de wapenhandel is nog niet afgerond. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden