over ons | adverteren | sitemap | contact

Illegale vuurwapens en drugs in Hedel


Deel deze pagina

De politie in Oost-Brabant heeft samen met de politie in Kroatië, een grote partij illegale zware wapens vanuit Kroatië onderschept die op weg was naar ons land. In Kroatië is een busje met wapens tegengehouden en in Hedel en Den Bosch werden illegale vuurwapens gevonden.

Bij de Dienst Regionale Recherche Oost-Brabant kwam eind vorig jaar informatie binnen dat een 42-jarige man uit 's-Hertogenbosch zware wapens zou gaan invoeren vanuit Kroatië. Er is meteen een groot onderzoek opgestart. Daaruit bleek in eerste instantie dat de partij wapens mogelijk rond de feestdagen naar Nederland zou komen. Verder onderzoek wees uit dat het vervoer op woensdag 7 januari zou plaatsvinden.

Huiszoekingen
In de loop van die woensdagochtend heeft de politie in Kroatië het busje met de wapens onderschept. De bestuurder, een 64-jarige Nederlander die in België woont, werd aangehouden. Tegelijkertijd werden op zes plaatsen in Kroatië huiszoekingen gedaan en werden nog eens tien mensen gearresteerd.

Ook in België en Nederland kwam de recherche op dat moment in actie. In België werd op twee plaatsen huiszoekingen gedaan en werd één verdachte aangehouden. In Nederland werd op vier locaties gezocht: één in Hedel en drie in 's-Hertogenbosch. Rond 11.15 uur werd de 42-jarige Bosschenaar aangehouden als hoofdverdachte in de zaak. Ongeveer tegelijkertijd pakte de politie ook een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch op als medeverdachte. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

Zware wapens
In het onderschepte busje in Kroatië trof de politie onder meer zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalashnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie aan. Op de locaties in 's-Hertogenbosch en Hedel lagen onder meer vuurwapens, handgranaten, munitie en verdovende middelen. Alles is in beslag genomen. Het rechercheonderzoek naar de wapenhandel is nog niet afgerond. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

Datum
12 januari 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden