over ons | adverteren | sitemap | contact

Hoveniersbedrijf de plataan uit Brakel viert 25-jarig bestaan


Deel deze pagina

Brakel – Op 1 mei 1992 begon het allemaal voor Gijsbert Hendriks van Warbij. Aan de Middelkampseweg in Gameren werden de eerste hoveniersactiviteiten uitgevoerd als ‘De Plataan’. Inmiddels is het bedrijf alweer 20 jaar aan de Kooiweg te Brakel gevestigd en viert het dit jaar haar 25-jarig jubileum.

“Gijsie, ’t tuinmanneke!’ stond er fier op de zonneklep van de eerste Mercedes-bus. Al snel kwam daar een sticker bij op de grill met ‘Henrianne’, zijn toenmalige vriendin en inmiddels vrouw, moeder van zijn kinderen en de onmisbare steun en toeverlaat binnen het bedrijf.

Samen runnen ze het inmiddels heuse familiebedrijf. Want ook dochter Tineke en zoons Hans en André zijn volop betrokken bij de vele activiteiten van hoveniersbedrijf De Plataan. De vijfentwintig jaar zijn voorbij gevlogen. Al honderden klanten werden door De Plataan geholpen. Het ene Mercedes busje is inmiddels vervangen en de vloot bestaat op dit moment uit zo’n tien voertuigen die dagelijks op pad zijn.

Op het schitterende en overzichtelijke perceel in Brakel staat een prachtige showtuin. Twintig deskundige en enthousiaste medewerkers zijn elke dag bezig klanten te helpen met de aanleg- en het onderhoud van grote tuinen, kleine tuinen en alles wat daar tussen zit. Maar ook bijzondere projecten, zoals de tuin bij Zorgplein Maaswaarden te Wijk en Aalburg wat destijds door Hare Majesteit Koningin Beatrix geopend is. In de loop van de tijd zijn er ook bedrijven bijgekomen, zoals Nacon, waarmee de familie Hendriks van Warbij in Nederland en België schanskorven ontwerpt, levert en bouwt.

De Plataan is in al die jaren een begrip geworden. Een keurmerk. Een tuin aangelegd of onderhouden door De Plataan betekent iets. En klanten van het eerste uur zijn nog steeds klanten. De tuin wordt weliswaar niet meer gedaan door Gijsie ’t tuinmanneke hem zelf. Want door de groei van het bedrijf is het niet meer mogelijk om dagelijks met de spreekwoordelijke ‘voeten in de klei’ te staan. Maar de liefde voor het vak. Die is er na 25 jaar nog volop!
Datum
1 mei 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden