over ons | adverteren | sitemap | contact

Hoveniersbedrijf de plataan uit Brakel viert 25-jarig bestaan


Deel deze pagina

Brakel – Op 1 mei 1992 begon het allemaal voor Gijsbert Hendriks van Warbij. Aan de Middelkampseweg in Gameren werden de eerste hoveniersactiviteiten uitgevoerd als ‘De Plataan’. Inmiddels is het bedrijf alweer 20 jaar aan de Kooiweg te Brakel gevestigd en viert het dit jaar haar 25-jarig jubileum.

“Gijsie, ’t tuinmanneke!’ stond er fier op de zonneklep van de eerste Mercedes-bus. Al snel kwam daar een sticker bij op de grill met ‘Henrianne’, zijn toenmalige vriendin en inmiddels vrouw, moeder van zijn kinderen en de onmisbare steun en toeverlaat binnen het bedrijf.

Samen runnen ze het inmiddels heuse familiebedrijf. Want ook dochter Tineke en zoons Hans en André zijn volop betrokken bij de vele activiteiten van hoveniersbedrijf De Plataan. De vijfentwintig jaar zijn voorbij gevlogen. Al honderden klanten werden door De Plataan geholpen. Het ene Mercedes busje is inmiddels vervangen en de vloot bestaat op dit moment uit zo’n tien voertuigen die dagelijks op pad zijn.

Op het schitterende en overzichtelijke perceel in Brakel staat een prachtige showtuin. Twintig deskundige en enthousiaste medewerkers zijn elke dag bezig klanten te helpen met de aanleg- en het onderhoud van grote tuinen, kleine tuinen en alles wat daar tussen zit. Maar ook bijzondere projecten, zoals de tuin bij Zorgplein Maaswaarden te Wijk en Aalburg wat destijds door Hare Majesteit Koningin Beatrix geopend is. In de loop van de tijd zijn er ook bedrijven bijgekomen, zoals Nacon, waarmee de familie Hendriks van Warbij in Nederland en België schanskorven ontwerpt, levert en bouwt.

De Plataan is in al die jaren een begrip geworden. Een keurmerk. Een tuin aangelegd of onderhouden door De Plataan betekent iets. En klanten van het eerste uur zijn nog steeds klanten. De tuin wordt weliswaar niet meer gedaan door Gijsie ’t tuinmanneke hem zelf. Want door de groei van het bedrijf is het niet meer mogelijk om dagelijks met de spreekwoordelijke ‘voeten in de klei’ te staan. Maar de liefde voor het vak. Die is er na 25 jaar nog volop!
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden