over ons | adverteren | sitemap | contact

Horeca maakt zich op voor opening op 1 juni


Deel deze pagina

BOMMELERWAARD - De Bommelerwaardse horeca-ondernemers er helemaal klaar voor. Ze hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om volgens de nieuwe regels aan de slag te gaan.

Rob Muller uit Zaltbommel is blij dat hij na ruim twaalf weken eindelijk weer open kan. Toen de lockdown op 15 maart werd afgekondigd, besloot hij om ook daadwerkelijk de deuren te sluiten en niet zoals sommige collega’s te starten met afhaalmaaltijden.

Stadscafé
In totaal heeft hij zo’n honderdzeventig medewerkers in dienst. Die werken in ’t Stadscafé en café De Republiek in de oude binnenstad van Zaltbommel en in de vestigingen Zaltbommel, Veenendaal en Utrecht van tapasrestaurant ’t Zusje.

Schoongemaakt
Zijn personeel heeft sinds de lockdown alle vestigingen van onder tot boven schoongemaakt, geschilderd en opgeknapt. De afgelopen twee weken zijn onder andere ‘kuch-schermen’ geplaatst, belijningsstrepen aangebracht op het terras, zodat de 1,5 meter afstand duidelijk te zien is voor iedereen.

Corona-medewerker
Ook is geoefend met het werken volgens de richtlijnen. Een speciale ‘corona-medewerker’ moet alle gasten bij binnenkomst vragen stellen over mogelijke klachten. Bij twijfel wordt een gast niet binnengelaten.

Beperkte aantallen
Muller is blij dat hij weer open kan. “Maar”, waarschuwt hij. “Met de beperkte aantallen gasten gaan we het niet redden.” Op het terras komt het wel in orde, verwacht hij. Zeker als de gemeente Zaltbommel toestemming geeft om de tafels en stoelen verder uit elkaar te zetten, zodat het terras flink groter wordt. Maar binnen wordt het lastiger. “Er mogen dertig mensen in de zaak zijn”, legt hij uit. “Inclusief personeel betekent dat maximaal 26 gasten.”

Dukdalf Kerkdriel
Jeroen van Doorn van restaurant Dukdalf aan de Zandmeren in Kerkdriel staat ook te popelen om open te gaan. Vooral met zijn gloednieuw aangelegde terras, mét overkapping, heaters en een schitterend uitzicht over de jachthaven. “De uitdrukking ‘bitter zoet’ heeft voor mij nog nooit zo goed gezegd wat ik nu voel”, zegt hij. “’Zoet’ omdat ons terras zo mooi geworden is, ‘bitter’ omdat het nog nauwelijks gebruikt is.”

Energie
Inmiddels heeft hij speciale ‘corona-schermen’ laten maken. “Die zien er zo mooi uit, ik krijg daar echt energie van”, zegt hij. Van Doorn en zijn team hebben zich de afgelopen tijd gestort op een afhaal- en bezorgservice van maaltijden. “Dat is echt een vak apart. We liepen in het begin tegen veel processen aan. Maar het team is heel creatief geweest, ze bedachten bijvoorbeeld een Moederdagbox met leuke cadeautjes er in en de bestellingen liepen steeds beter. Misschien blijven we dat in de toekomst er wel bij doen.”

Waterstraat Zaltbommel
De restaurants De Eetgelegenheid en Jeszebels in de Waterstraat in Zaltbommel hebben zich de afgelopen weken gericht op afhaalmaaltijden. “De vraag werd steeds groter”, zagen de eigenaars Roberto en Nancy Hoeppe. “Hoe langer de corona-crisis duurde, hoe meer de mensen er behoefte aan kregen.”

Reserveringen
Het horecapaar is helemaal klaar voor de opening van hun twee zaken. “De eerste reserveringen zijn al binnen”, vertelt Nancy. “Maar het blijft ontzettend spannend en onzeker. Blijft iedereen zich gedragen volgens de regels, zodat het veilig blijft. We zullen scherp en alert moeten blijven.” Voorlopig blijven Eetgelegenheid en Jeszebels ook afhaalmaaltijden aanbieden.

door Britta Alink

Bij de foto: Nu ligt de Markt in Zaltbommel er nog verlaten bij, maar vanaf 1 juni, Tweede Pinksterdag mogen de terrassen er weer staan.
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden