over ons | adverteren | sitemap | contact

Hoe verandert mijn zorg?


Deel deze pagina

‘Welke gevolgen hebben de veranderingen in de zorg voor mij?’ De gemeente informeert iedereen die begeleiding of een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de AWBZ kreeg of huishoudelijke hulp ontvangt met een brief over hun zorg. Vanaf 1 januari is de gemeente namelijk verantwoordelijk voor deze vormen van zorg.

Informatieverstrekking

Mensen met AWBZ-begeleiding, bijvoorbeeld voor dagbesteding of begeleiding aan huis, hebben in een brief gekregen over hun persoonlijke situatie. Mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) voor AWBZ-zorg en mensen die huishoudelijke hulp via de gemeente ontvangen, krijgen voor 15 december nog een brief met duidelijkheid over uw persoonlijke situatie. Mensen wiens indicatie nog dit jaar afloopt, zijn al per brief geinformeerd.

Jeugd
Als u of uw kind jeugdhulp ontvangt, zoals gezinsbegeleiding, jeugd-ggz en jeugd-AWBZ (voor jeugd met een beperking), geldt dat jongeren die een pgb ontvangen nog voor de kerst een brief krijgen. De jongeren die zorg in natura krijgen krijgen op een later tijdstip informatie, zodra de persoonsgegevens beschikbaar zijn. Daarna ontvangt u of uw kind een brief van de gemeente waarin staat wat het voor u betekent.

Achtergrondinformatie
Met ingang van 1 januari 2015 krijgt de gemeente er meer taken bij. Zo worden we onder andere verantwoordelijk voor de ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met een beperking. Dit kan onder andere een chronische ziekte, psychiatrische problemen of dementie zijn. De taken persoonlijke verzorging en verpleging worden niet overgeheveld naar de gemeente. Deze gaan per 1 januari 2015 naar de zorgverzekeraar. Op de website www.hoeverandertmijnzorg.nl staat algemene informatie over de veranderingen in de zorg.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het WMO loket van de gemeente
De medewerkers geven u graag de juiste informatie en denken graag met u mee. U bereikt hen op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur op telefoonnummer 14 0418.
Datum
10 december 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Voorlichtingsmiddag Wmo in Aalst
Zorg & Welzijn-special
Zorg & Welzijn-special
Nieuws, 13 oktober 2014: Maasdriel brengt krant uit over veranderingen in de zorg
Nieuws, 10 oktober 2014: Buurtzorg Jong nu beschikbaar voor heel Zaltbommel
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden