over ons | adverteren | sitemap | contact

Hoe verandert mijn zorg?


Deel deze pagina

‘Welke gevolgen hebben de veranderingen in de zorg voor mij?’ De gemeente informeert iedereen die begeleiding of een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de AWBZ kreeg of huishoudelijke hulp ontvangt met een brief over hun zorg. Vanaf 1 januari is de gemeente namelijk verantwoordelijk voor deze vormen van zorg.

Informatieverstrekking

Mensen met AWBZ-begeleiding, bijvoorbeeld voor dagbesteding of begeleiding aan huis, hebben in een brief gekregen over hun persoonlijke situatie. Mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) voor AWBZ-zorg en mensen die huishoudelijke hulp via de gemeente ontvangen, krijgen voor 15 december nog een brief met duidelijkheid over uw persoonlijke situatie. Mensen wiens indicatie nog dit jaar afloopt, zijn al per brief geinformeerd.

Jeugd
Als u of uw kind jeugdhulp ontvangt, zoals gezinsbegeleiding, jeugd-ggz en jeugd-AWBZ (voor jeugd met een beperking), geldt dat jongeren die een pgb ontvangen nog voor de kerst een brief krijgen. De jongeren die zorg in natura krijgen krijgen op een later tijdstip informatie, zodra de persoonsgegevens beschikbaar zijn. Daarna ontvangt u of uw kind een brief van de gemeente waarin staat wat het voor u betekent.

Achtergrondinformatie
Met ingang van 1 januari 2015 krijgt de gemeente er meer taken bij. Zo worden we onder andere verantwoordelijk voor de ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met een beperking. Dit kan onder andere een chronische ziekte, psychiatrische problemen of dementie zijn. De taken persoonlijke verzorging en verpleging worden niet overgeheveld naar de gemeente. Deze gaan per 1 januari 2015 naar de zorgverzekeraar. Op de website www.hoeverandertmijnzorg.nl staat algemene informatie over de veranderingen in de zorg.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het WMO loket van de gemeente
De medewerkers geven u graag de juiste informatie en denken graag met u mee. U bereikt hen op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur op telefoonnummer 14 0418.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden