over ons | adverteren | sitemap | contact

Het Parkeiland is open!


Deel deze pagina

Bewoners kunnen vanaf vrijdagmiddag 1 augustus van het parkeiland genieten en alle mogelijkheden die het eiland biedt. De gemeente Zaltbommel stelt dan het eiland open voor publiek. De afgelopen paar maanden is er hard gewerkt en is het eiland omgetoverd tot een riant park.

Het is nog niet helemaal af maar de bruggen en de grote speeltuin zijn wel klaar. Op 27 september wordt het eiland officieel geopend tijdens Burendag.

Bijna klaar
Het Parkeiland is nog niet helemaal af maar wordt op vrijdagmiddag 1 augustus al wel opengesteld voor de inwoners. Wethouder Bragt: ‘Het Parkeiland is uniek. Op weinig plaatsen in het land gebeurt het dat zo’n grote ruimte wordt aangelegd in een wijk waar ouders en kinderen kunnen recreëren en spelen. Hier ben ik enorm trots op!’ De wethouder voegt daar nog aan toe: ‘Het goede hieraan is ook dat de bewoners van De Waluwe actief betrokken zijn en dat zij hun wensen nu ook terugzien in het Parkeiland.’

Op 11 augustus bestraat de aannemer de langzaamverkeersroute tussen de Hertog Karellaan en de Hogeweg. Deze route wordt 4 meter breed en loopt van het gemeentekantoor naar de huidige Heer Balderikstraat. Het is voor zowel fietsers als voetgangers toegestaan om deze route te gebruiken. Tot die tijd doet de fundering dienst als tijdelijke verharding. Door alle werkzaamheden is het gras nog niet overal aangeslagen. Dit is al wel ingezaaid. Op een aantal plaatsen groeien nog distels die vanzelf verdwijnen zodra er regelmatig gemaaid wordt. Het betreden van de speeltuin is op eigen risico.

Speeltuin
De speeltuin op het parkeiland is ruim 7.000 vierkante meter groot. Het totale eiland is ca. 1,6 hectare groot. De inrichting van de speeltuin is afgestemd op actief spelen en ontdekken. Zo zijn er verschillende klautertoestellen maar kan er ook met zand en water geëxperimenteerd worden. Voor de allerkleinsten is er een omheinde speeltuin met een XXL-picknicktafel in de buurt. Het water uit de pompen die in de speeltuin staan, is geen drinkwater. Honden zijn niet toegestaan in de speeltuin. Voor de viervoeters hebben we een speciaal uitlaatveld en een leuke wandelroute aan de andere zijde van het eiland gemaakt.

Lokaal product
Het Parkeiland is vooral een lokaal product. Het ontwerp is gemaakt door ambtenaren van de gemeente Zaltbommel. Lokale aannemers zorgden voor de aanleg van het eiland en de paden van geel asfalt. De speeltoestellen zijn gebouwd in een fabriek net over de gemeentegrens in Nieuwendijk.

Rijke traditie
De gemeente Zaltbommel kent een rijke traditie als het gaat om de aanleg van groene openbare ruimte. Zo ontwierp stadsarchitect F.W. de Virieu rond 1840 de nieuwe inrichting van de oude verdedigingswallen. Van meer recente datum zijn het Esplanadepark, de Neswaarden en de Torentuin.
Datum
1 augustus 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 7 augustus 2014: Start aanleg langzaamverkeerroute Parkeiland
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden