over ons | adverteren | sitemap | contact

Het Parkeiland is open!


Deel deze pagina

Bewoners kunnen vanaf vrijdagmiddag 1 augustus van het parkeiland genieten en alle mogelijkheden die het eiland biedt. De gemeente Zaltbommel stelt dan het eiland open voor publiek. De afgelopen paar maanden is er hard gewerkt en is het eiland omgetoverd tot een riant park.

Het is nog niet helemaal af maar de bruggen en de grote speeltuin zijn wel klaar. Op 27 september wordt het eiland officieel geopend tijdens Burendag.

Bijna klaar
Het Parkeiland is nog niet helemaal af maar wordt op vrijdagmiddag 1 augustus al wel opengesteld voor de inwoners. Wethouder Bragt: ‘Het Parkeiland is uniek. Op weinig plaatsen in het land gebeurt het dat zo’n grote ruimte wordt aangelegd in een wijk waar ouders en kinderen kunnen recreëren en spelen. Hier ben ik enorm trots op!’ De wethouder voegt daar nog aan toe: ‘Het goede hieraan is ook dat de bewoners van De Waluwe actief betrokken zijn en dat zij hun wensen nu ook terugzien in het Parkeiland.’

Op 11 augustus bestraat de aannemer de langzaamverkeersroute tussen de Hertog Karellaan en de Hogeweg. Deze route wordt 4 meter breed en loopt van het gemeentekantoor naar de huidige Heer Balderikstraat. Het is voor zowel fietsers als voetgangers toegestaan om deze route te gebruiken. Tot die tijd doet de fundering dienst als tijdelijke verharding. Door alle werkzaamheden is het gras nog niet overal aangeslagen. Dit is al wel ingezaaid. Op een aantal plaatsen groeien nog distels die vanzelf verdwijnen zodra er regelmatig gemaaid wordt. Het betreden van de speeltuin is op eigen risico.

Speeltuin
De speeltuin op het parkeiland is ruim 7.000 vierkante meter groot. Het totale eiland is ca. 1,6 hectare groot. De inrichting van de speeltuin is afgestemd op actief spelen en ontdekken. Zo zijn er verschillende klautertoestellen maar kan er ook met zand en water geëxperimenteerd worden. Voor de allerkleinsten is er een omheinde speeltuin met een XXL-picknicktafel in de buurt. Het water uit de pompen die in de speeltuin staan, is geen drinkwater. Honden zijn niet toegestaan in de speeltuin. Voor de viervoeters hebben we een speciaal uitlaatveld en een leuke wandelroute aan de andere zijde van het eiland gemaakt.

Lokaal product
Het Parkeiland is vooral een lokaal product. Het ontwerp is gemaakt door ambtenaren van de gemeente Zaltbommel. Lokale aannemers zorgden voor de aanleg van het eiland en de paden van geel asfalt. De speeltoestellen zijn gebouwd in een fabriek net over de gemeentegrens in Nieuwendijk.

Rijke traditie
De gemeente Zaltbommel kent een rijke traditie als het gaat om de aanleg van groene openbare ruimte. Zo ontwierp stadsarchitect F.W. de Virieu rond 1840 de nieuwe inrichting van de oude verdedigingswallen. Van meer recente datum zijn het Esplanadepark, de Neswaarden en de Torentuin.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden