over ons | adverteren | sitemap | contact

Het Parkeiland is open!


Deel deze pagina

Bewoners kunnen vanaf vrijdagmiddag 1 augustus van het parkeiland genieten en alle mogelijkheden die het eiland biedt. De gemeente Zaltbommel stelt dan het eiland open voor publiek. De afgelopen paar maanden is er hard gewerkt en is het eiland omgetoverd tot een riant park.

Het is nog niet helemaal af maar de bruggen en de grote speeltuin zijn wel klaar. Op 27 september wordt het eiland officieel geopend tijdens Burendag.

Bijna klaar
Het Parkeiland is nog niet helemaal af maar wordt op vrijdagmiddag 1 augustus al wel opengesteld voor de inwoners. Wethouder Bragt: ‘Het Parkeiland is uniek. Op weinig plaatsen in het land gebeurt het dat zo’n grote ruimte wordt aangelegd in een wijk waar ouders en kinderen kunnen recreëren en spelen. Hier ben ik enorm trots op!’ De wethouder voegt daar nog aan toe: ‘Het goede hieraan is ook dat de bewoners van De Waluwe actief betrokken zijn en dat zij hun wensen nu ook terugzien in het Parkeiland.’

Op 11 augustus bestraat de aannemer de langzaamverkeersroute tussen de Hertog Karellaan en de Hogeweg. Deze route wordt 4 meter breed en loopt van het gemeentekantoor naar de huidige Heer Balderikstraat. Het is voor zowel fietsers als voetgangers toegestaan om deze route te gebruiken. Tot die tijd doet de fundering dienst als tijdelijke verharding. Door alle werkzaamheden is het gras nog niet overal aangeslagen. Dit is al wel ingezaaid. Op een aantal plaatsen groeien nog distels die vanzelf verdwijnen zodra er regelmatig gemaaid wordt. Het betreden van de speeltuin is op eigen risico.

Speeltuin
De speeltuin op het parkeiland is ruim 7.000 vierkante meter groot. Het totale eiland is ca. 1,6 hectare groot. De inrichting van de speeltuin is afgestemd op actief spelen en ontdekken. Zo zijn er verschillende klautertoestellen maar kan er ook met zand en water geëxperimenteerd worden. Voor de allerkleinsten is er een omheinde speeltuin met een XXL-picknicktafel in de buurt. Het water uit de pompen die in de speeltuin staan, is geen drinkwater. Honden zijn niet toegestaan in de speeltuin. Voor de viervoeters hebben we een speciaal uitlaatveld en een leuke wandelroute aan de andere zijde van het eiland gemaakt.

Lokaal product
Het Parkeiland is vooral een lokaal product. Het ontwerp is gemaakt door ambtenaren van de gemeente Zaltbommel. Lokale aannemers zorgden voor de aanleg van het eiland en de paden van geel asfalt. De speeltoestellen zijn gebouwd in een fabriek net over de gemeentegrens in Nieuwendijk.

Rijke traditie
De gemeente Zaltbommel kent een rijke traditie als het gaat om de aanleg van groene openbare ruimte. Zo ontwierp stadsarchitect F.W. de Virieu rond 1840 de nieuwe inrichting van de oude verdedigingswallen. Van meer recente datum zijn het Esplanadepark, de Neswaarden en de Torentuin.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden