over ons | adverteren | sitemap | contact

Het Mikwe extra open tijdens KKK en Open Monumentendag


Deel deze pagina

Ook het kleinste museum van Zaltbommel “Het Mikwe” is extra open tijdens de weekenden van Kunst Kiezel en Klei op 29 en 30 augustus en 5 en 6 september 2015 èn Open Monumentendag op 12 september 2015. Deze speciale dagen zijn de openingstijden vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.

Een mikwe is een Joods ritueel bad. Het is een middel om spirituele reinheid te verkrijgen.

Bij renovatiewerkzaamheden in de Minnebroederstraat te Zaltbommel in 1992 werden het 19e eeuwse Mikwe, het bijbehorende regenwaterreservoir en de restanten van de vuurplaats teruggevonden. Zij waren onderdeel van het synagogecomplex van de voormalige Joodse gemeente Zaltbommel.

In het museum is een tijdslijn aangebracht waarop de geschiedenis van de Joden in de Bommelerwaard zichtbaar gemaakt is. Ook wordt er korte film vertoond: “Een Joodse erfenis in Zaltbommel”.

Daarnaast is de tentoonstelling gericht op voorlichting en educatie voor jongeren. Het toont een stukje van de geschiedenis van de Joodse Gemeenschap die in de 19e en 20e eeuw in Zaltbommel gevestigd was en die in de jaren 1940 -1945 zo abrupt werd beëindigd.

Het bestuur graag in contact komen met vrijwilligers die affiniteit hebben met de Joodse geschiedenis van de Bommelerwaard. Tijdens de openstelling van het museum wordt er dan af en toe een beroep op u gedaan om belangstellenden in Het Mikwe te ontvangen. U kunt zich opgeven bij Johanna Butter, tel. nr. 0418-510882 of mailen naar info@mikwe.nl. Kunnen we op uw/jouw aanmelding rekenen? U maakt ons er erg blij mee!!

 
Datum
3 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

De openingstijden zijn vanaf mei t/m september elke zaterdag vanaf 13.30 - 17.00 uur èn de eerste zondag van de maand vanaf 13.30 - 17.00 uur. Kijk ook eens op onze website www.mikwe.nl.

Het Mikwe
Minnebroederstraat 2
5301 AZ ZALTBOMMEL
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden