over ons | adverteren | sitemap | contact

Het Mikwe extra open tijdens KKK en Open Monumentendag


Deel deze pagina

Ook het kleinste museum van Zaltbommel “Het Mikwe” is extra open tijdens de weekenden van Kunst Kiezel en Klei op 29 en 30 augustus en 5 en 6 september 2015 èn Open Monumentendag op 12 september 2015. Deze speciale dagen zijn de openingstijden vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.

Een mikwe is een Joods ritueel bad. Het is een middel om spirituele reinheid te verkrijgen.

Bij renovatiewerkzaamheden in de Minnebroederstraat te Zaltbommel in 1992 werden het 19e eeuwse Mikwe, het bijbehorende regenwaterreservoir en de restanten van de vuurplaats teruggevonden. Zij waren onderdeel van het synagogecomplex van de voormalige Joodse gemeente Zaltbommel.

In het museum is een tijdslijn aangebracht waarop de geschiedenis van de Joden in de Bommelerwaard zichtbaar gemaakt is. Ook wordt er korte film vertoond: “Een Joodse erfenis in Zaltbommel”.

Daarnaast is de tentoonstelling gericht op voorlichting en educatie voor jongeren. Het toont een stukje van de geschiedenis van de Joodse Gemeenschap die in de 19e en 20e eeuw in Zaltbommel gevestigd was en die in de jaren 1940 -1945 zo abrupt werd beëindigd.

Het bestuur graag in contact komen met vrijwilligers die affiniteit hebben met de Joodse geschiedenis van de Bommelerwaard. Tijdens de openstelling van het museum wordt er dan af en toe een beroep op u gedaan om belangstellenden in Het Mikwe te ontvangen. U kunt zich opgeven bij Johanna Butter, tel. nr. 0418-510882 of mailen naar info@mikwe.nl. Kunnen we op uw/jouw aanmelding rekenen? U maakt ons er erg blij mee!!

Datum
3 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

De openingstijden zijn vanaf mei t/m september elke zaterdag vanaf 13.30 - 17.00 uur èn de eerste zondag van de maand vanaf 13.30 - 17.00 uur. Kijk ook eens op onze website www.mikwe.nl.

Het Mikwe
Minnebroederstraat 2
5301 AZ ZALTBOMMEL
Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden