over ons | adverteren | sitemap | contact

Heel Holland naar de ambachtelijke bakker


#appelrakker


Deel deze pagina

Op maandag 23 september bundelden alle ambachtelijke bakkers van Nederland op eigen initiatief de krachten en introduceren gezamenlijk de ‘#appelrakker’. Met de unieke samenwerking willen de bakkers laten zien hoe mooi en lekker de ambachtelijke bakkerij is en met welke unieke grondstoffen zij elke dag en nacht werken.

Nog niet eerder is er in Nederland een samenwerking geweest van ambachtelijke bakkers die geïnitieerd is door de bakkers zelf. Dat initiatief ligt bij 14 bakkers die verspreidt over Nederland zijn gevestigd.

Eén van die initiatiefnemers is bakker Arend Kisteman van de Stadsbakker uit Zwolle. “Wat begon als een ludieke oproep in een vakblad is uitgegroeid tot een unieke samenwerking. We willen laten zien hoe mooi ons vak is. Hoe we van eenvoudige grondstoffen met veel liefde, tijd en vakmanschap lekkere eindproducten weten te maken. We zijn enorm trots op een van de weinig overgebleven ambachten in ons land. Dat doen we zonder hulp van grote bedrijven of grondstoffenleveranciers. Dat maakt deze gebeurtenis zo bijzonder en mooi.” Aldus Kisteman. Inmiddels is een groot aantal bakkers aangehaakt en zelfs de vakscholen doen mee en passen hun lessen aan.

In deze regio is het Bakkerij van Horssen die meedoet met dit initiatief en vanaf Maandag 23 september dagelijks verse Appelrakkers bakt!

#Appelrakker
Op maandag 23 september begint de herfst en de ambachtelijke bakkers haken daarop in om de komende appeloogst te vieren met hun ‘appelrakker’. De appelrakker is gemaakt van Roomboterbladerdeeg en gevuld met amandelspijs, Banketbakkersroom en verse appels. Daar bovenop wordt een klein beetje kaneelsuiker gestrooid.
Datum
24 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden