over ons | adverteren | sitemap | contact

Heel Holland naar de ambachtelijke bakker


#appelrakker


Deel deze pagina

Op maandag 23 september bundelden alle ambachtelijke bakkers van Nederland op eigen initiatief de krachten en introduceren gezamenlijk de ‘#appelrakker’. Met de unieke samenwerking willen de bakkers laten zien hoe mooi en lekker de ambachtelijke bakkerij is en met welke unieke grondstoffen zij elke dag en nacht werken.

Nog niet eerder is er in Nederland een samenwerking geweest van ambachtelijke bakkers die geïnitieerd is door de bakkers zelf. Dat initiatief ligt bij 14 bakkers die verspreidt over Nederland zijn gevestigd.

Eén van die initiatiefnemers is bakker Arend Kisteman van de Stadsbakker uit Zwolle. “Wat begon als een ludieke oproep in een vakblad is uitgegroeid tot een unieke samenwerking. We willen laten zien hoe mooi ons vak is. Hoe we van eenvoudige grondstoffen met veel liefde, tijd en vakmanschap lekkere eindproducten weten te maken. We zijn enorm trots op een van de weinig overgebleven ambachten in ons land. Dat doen we zonder hulp van grote bedrijven of grondstoffenleveranciers. Dat maakt deze gebeurtenis zo bijzonder en mooi.” Aldus Kisteman. Inmiddels is een groot aantal bakkers aangehaakt en zelfs de vakscholen doen mee en passen hun lessen aan.

In deze regio is het Bakkerij van Horssen die meedoet met dit initiatief en vanaf Maandag 23 september dagelijks verse Appelrakkers bakt!

#Appelrakker
Op maandag 23 september begint de herfst en de ambachtelijke bakkers haken daarop in om de komende appeloogst te vieren met hun ‘appelrakker’. De appelrakker is gemaakt van Roomboterbladerdeeg en gevuld met amandelspijs, Banketbakkersroom en verse appels. Daar bovenop wordt een klein beetje kaneelsuiker gestrooid.
Datum
24 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden