over ons | adverteren | sitemap | contact

Hannah van Boggelen plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap


Deel deze pagina

Turnster Hannah van Boggelen van S.V. Hamarithi uit Aalst heeft zich afgelopen weekend in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap turnen in de tweede divisie. Daarnaast plaatste Hannah zich ook nog voor twee toestelfinales, op het toestel sprong en rek.

Al vroeg in de ochtend was het de beurt aan de nog jonge turnster om zich te bewijzen op de halve finale van de tweede divisie. Hannah komt uit in de categorie Pupil 1 N2 en mocht startten op één van haar favoriete toestellen, balk. Meestal is ze erg stabiel op dit toestel en maakt ze weinig fouten. Echter omdat dit het eerste toestel van de wedstrijd was, speelde de zenuwen wel een beetje parten. Hannah begon zelfverzekerd, maar tijdens haar sprongen maakte ze een flinke wiebel waarbij ze de balk zelfs moest vastpakken. De rest van de oefening heeft de turnster netjes uitgeturnd, maar de grote wiebel zorgde wel voor wat punten aftrek.

Op het toestel vloer turnde Hannah een nette oefening, maar was ze wel iets eerder klaar dan de muziek ophield. Hannah wist het goed op te lossen en een 12,767 was het resultaat. Op sprong maakte de turnster een erg goede overslag met een stabiele landing. Ook de arabier flikflak naar verhoging was een plaatje om te zien. Dit resulteerde dan ook in een tweede plaats op dit toestel met een score van 13,633. Hannah mag, omdat ze bij de beste vier turnsters op het toestel hoorde, daarom een toestelfinale sprong turnen op het Nederlands Kampioenschap.

Op rek was het doel een stabiele oefening met alle plusjes. Het inturnen ging prima en Hannah draaide twee prachtoefeningen met huizenhoge opzwaaien. Toen het tijd was voor de wedstrijdoefening kwamen toch de zenuwen weer even om de hoek kijken, maar Hannah begon vol zelfvertrouwen aan haar rekoefening. Met een losom tot handstand en nette reuzen behaalde ze maarliefst een 14,067. Een uitermate hoog cijfer op dit toestel. Hierdoor plaatste Hannah zich ook voor een toestelfinale rek op het Nederlands Kampioenschap.

Hannah behaalde allround een 6e plaats. De beste 18 turnsters plaatsten zich voor het NK turnen. De turnster heeft zich dus ruimschoots geplaatst. Op 28 mei mag ze laten zien wat zij waard is. Dan zullen de Nederlands Kampioenschappen en de daarbij behorende toestelfinales plaatsvinden in het Noord-Brabantse Waalwijk.
Hans Verbeek
www.digitaalburg.com
Datum
18 april 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden