over ons | adverteren | sitemap | contact

Hannah van Boggelen plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap


Deel deze pagina

Turnster Hannah van Boggelen van S.V. Hamarithi uit Aalst heeft zich afgelopen weekend in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap turnen in de tweede divisie. Daarnaast plaatste Hannah zich ook nog voor twee toestelfinales, op het toestel sprong en rek.

Al vroeg in de ochtend was het de beurt aan de nog jonge turnster om zich te bewijzen op de halve finale van de tweede divisie. Hannah komt uit in de categorie Pupil 1 N2 en mocht startten op één van haar favoriete toestellen, balk. Meestal is ze erg stabiel op dit toestel en maakt ze weinig fouten. Echter omdat dit het eerste toestel van de wedstrijd was, speelde de zenuwen wel een beetje parten. Hannah begon zelfverzekerd, maar tijdens haar sprongen maakte ze een flinke wiebel waarbij ze de balk zelfs moest vastpakken. De rest van de oefening heeft de turnster netjes uitgeturnd, maar de grote wiebel zorgde wel voor wat punten aftrek.

Op het toestel vloer turnde Hannah een nette oefening, maar was ze wel iets eerder klaar dan de muziek ophield. Hannah wist het goed op te lossen en een 12,767 was het resultaat. Op sprong maakte de turnster een erg goede overslag met een stabiele landing. Ook de arabier flikflak naar verhoging was een plaatje om te zien. Dit resulteerde dan ook in een tweede plaats op dit toestel met een score van 13,633. Hannah mag, omdat ze bij de beste vier turnsters op het toestel hoorde, daarom een toestelfinale sprong turnen op het Nederlands Kampioenschap.

Op rek was het doel een stabiele oefening met alle plusjes. Het inturnen ging prima en Hannah draaide twee prachtoefeningen met huizenhoge opzwaaien. Toen het tijd was voor de wedstrijdoefening kwamen toch de zenuwen weer even om de hoek kijken, maar Hannah begon vol zelfvertrouwen aan haar rekoefening. Met een losom tot handstand en nette reuzen behaalde ze maarliefst een 14,067. Een uitermate hoog cijfer op dit toestel. Hierdoor plaatste Hannah zich ook voor een toestelfinale rek op het Nederlands Kampioenschap.

Hannah behaalde allround een 6e plaats. De beste 18 turnsters plaatsten zich voor het NK turnen. De turnster heeft zich dus ruimschoots geplaatst. Op 28 mei mag ze laten zien wat zij waard is. Dan zullen de Nederlands Kampioenschappen en de daarbij behorende toestelfinales plaatsvinden in het Noord-Brabantse Waalwijk.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden