over ons | adverteren | sitemap | contact

Hannah van Boggelen plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap


Deel deze pagina

Turnster Hannah van Boggelen van S.V. Hamarithi uit Aalst heeft zich afgelopen weekend in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap turnen in de tweede divisie. Daarnaast plaatste Hannah zich ook nog voor twee toestelfinales, op het toestel sprong en rek.

Al vroeg in de ochtend was het de beurt aan de nog jonge turnster om zich te bewijzen op de halve finale van de tweede divisie. Hannah komt uit in de categorie Pupil 1 N2 en mocht startten op één van haar favoriete toestellen, balk. Meestal is ze erg stabiel op dit toestel en maakt ze weinig fouten. Echter omdat dit het eerste toestel van de wedstrijd was, speelde de zenuwen wel een beetje parten. Hannah begon zelfverzekerd, maar tijdens haar sprongen maakte ze een flinke wiebel waarbij ze de balk zelfs moest vastpakken. De rest van de oefening heeft de turnster netjes uitgeturnd, maar de grote wiebel zorgde wel voor wat punten aftrek.

Op het toestel vloer turnde Hannah een nette oefening, maar was ze wel iets eerder klaar dan de muziek ophield. Hannah wist het goed op te lossen en een 12,767 was het resultaat. Op sprong maakte de turnster een erg goede overslag met een stabiele landing. Ook de arabier flikflak naar verhoging was een plaatje om te zien. Dit resulteerde dan ook in een tweede plaats op dit toestel met een score van 13,633. Hannah mag, omdat ze bij de beste vier turnsters op het toestel hoorde, daarom een toestelfinale sprong turnen op het Nederlands Kampioenschap.

Op rek was het doel een stabiele oefening met alle plusjes. Het inturnen ging prima en Hannah draaide twee prachtoefeningen met huizenhoge opzwaaien. Toen het tijd was voor de wedstrijdoefening kwamen toch de zenuwen weer even om de hoek kijken, maar Hannah begon vol zelfvertrouwen aan haar rekoefening. Met een losom tot handstand en nette reuzen behaalde ze maarliefst een 14,067. Een uitermate hoog cijfer op dit toestel. Hierdoor plaatste Hannah zich ook voor een toestelfinale rek op het Nederlands Kampioenschap.

Hannah behaalde allround een 6e plaats. De beste 18 turnsters plaatsten zich voor het NK turnen. De turnster heeft zich dus ruimschoots geplaatst. Op 28 mei mag ze laten zien wat zij waard is. Dan zullen de Nederlands Kampioenschappen en de daarbij behorende toestelfinales plaatsvinden in het Noord-Brabantse Waalwijk.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden