over ons | adverteren | sitemap | contact

Handen in elkaar voor de werkzoekende 50-plusser


Deel deze pagina

In samenwerking met UWV, Servicepunt Leren en Werken Rivierenland, organiseert Werkzaak Rivierenland de aankomende weken verschillende workshops, TED-Talks en bedrijfsbezoeken voor de doelgroep werkzoekenden 50+. Het gezamenlijke doel is de kloof tussen de vraag van de werkgever en de kwaliteiten van deze waardevolle werkzoekenden kleiner te maken. Donderdag 25 oktober verzorgde oud topvoetballer en ambassadeur voor de werkzoekende 50-plusser John de Wolf de aftrap ‘Op weg naar werk’.

Omgekeerd proces
Door de veranderde arbeidsmarkt is het idee ontstaan om ook het proces van werving en selectie om te draaien. In plaats van de vraag van de werkgever leidend te laten zijn is de behoefte van de werkzoekenden voorop gesteld. Waar lopen zij tegenaan? Waarom lukt het niet om aan betaald werk te komen? Wat is er nodig dat het wel lukt?
Na een brainstormsessie met werkzoekenden 50+ blijkt dat er behoefte is aan het inzichtelijk brengen van competenties, hoe zoek ik daar de juiste beroepen bij en welke bedrijven sluiten dan aan bij mijn behoefte.

Blijf in jezelf geloven
Donderdag 25 oktober verzorgde John de Wolf de aftrap voor ruim 75 werkzoekende 50-plussers op de locatie Poppenbouwing van Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen. John is ambassadeur van de Algemene Bond voor Ouderen (ANBO) en komt op voor de belangen van oudere werkzoekenden. Met een positieve en motiverende peptalk nam John de genodigden mee in zijn ervaringen. John vertelde dat óók hij was afgewezen omdat hij niet in de profielschets zou passen. Hij gaf praktische tips: hoe laat je jezelf zien en hoe maak je gebruik van je netwerk. De Wolf sloot af met de prachtige woorden: “Blijf in jezelf geloven!” Om vervolgens nog met de 50-plussers hierover in gesprek te gaan.

Resultaat
De werkzoekenden waren enthousiast over de bijeenkomst: “Heel herkenbaar en fijn om te merken dat je er niet alleen voor staat. Ik zie nu meer mogelijkheden!”
Na deze aftrap gaan de workshops van start. Als afsluiting is er een bezoek aan werkgevers met openstaande vacatures voor 50-plussers.

Door de integrale aanpak van de deelnemende organisaties en de focus op de behoefte van de werkzoekenden creëren we een (extra) kans voor deze doelgroep op de arbeidsmarkt. Er zijn vooroordelen over 50-plussers. Werkzoekenden ervaren dat zij weinig worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, terwijl ze wel passende werkervaring hebben.
Datum
26 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden