over ons | adverteren | sitemap | contact

Handen in elkaar voor de werkzoekende 50-plusser


Deel deze pagina

In samenwerking met UWV, Servicepunt Leren en Werken Rivierenland, organiseert Werkzaak Rivierenland de aankomende weken verschillende workshops, TED-Talks en bedrijfsbezoeken voor de doelgroep werkzoekenden 50+. Het gezamenlijke doel is de kloof tussen de vraag van de werkgever en de kwaliteiten van deze waardevolle werkzoekenden kleiner te maken. Donderdag 25 oktober verzorgde oud topvoetballer en ambassadeur voor de werkzoekende 50-plusser John de Wolf de aftrap ‘Op weg naar werk’.

Omgekeerd proces
Door de veranderde arbeidsmarkt is het idee ontstaan om ook het proces van werving en selectie om te draaien. In plaats van de vraag van de werkgever leidend te laten zijn is de behoefte van de werkzoekenden voorop gesteld. Waar lopen zij tegenaan? Waarom lukt het niet om aan betaald werk te komen? Wat is er nodig dat het wel lukt?
Na een brainstormsessie met werkzoekenden 50+ blijkt dat er behoefte is aan het inzichtelijk brengen van competenties, hoe zoek ik daar de juiste beroepen bij en welke bedrijven sluiten dan aan bij mijn behoefte.

Blijf in jezelf geloven
Donderdag 25 oktober verzorgde John de Wolf de aftrap voor ruim 75 werkzoekende 50-plussers op de locatie Poppenbouwing van Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen. John is ambassadeur van de Algemene Bond voor Ouderen (ANBO) en komt op voor de belangen van oudere werkzoekenden. Met een positieve en motiverende peptalk nam John de genodigden mee in zijn ervaringen. John vertelde dat óók hij was afgewezen omdat hij niet in de profielschets zou passen. Hij gaf praktische tips: hoe laat je jezelf zien en hoe maak je gebruik van je netwerk. De Wolf sloot af met de prachtige woorden: “Blijf in jezelf geloven!” Om vervolgens nog met de 50-plussers hierover in gesprek te gaan.

Resultaat
De werkzoekenden waren enthousiast over de bijeenkomst: “Heel herkenbaar en fijn om te merken dat je er niet alleen voor staat. Ik zie nu meer mogelijkheden!”
Na deze aftrap gaan de workshops van start. Als afsluiting is er een bezoek aan werkgevers met openstaande vacatures voor 50-plussers.

Door de integrale aanpak van de deelnemende organisaties en de focus op de behoefte van de werkzoekenden creëren we een (extra) kans voor deze doelgroep op de arbeidsmarkt. Er zijn vooroordelen over 50-plussers. Werkzoekenden ervaren dat zij weinig worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, terwijl ze wel passende werkervaring hebben.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden