over ons | adverteren | sitemap | contact

Half miljoen euro voor Varikse Driehoek in Heerewaarden


Deel deze pagina

Provincie Gelderland heeft 1 miljoen euro subsidie toegekend aan twee projecten van Woonstichting De Kernen: 0,5 miljoen voor de herstructurering van de Varikse Driehoek in Heerewaarden en 0,5 miljoen voor twaalf nieuw te bouwen woningen naast het Tweestromenland Museum in Beneden-Leeuwen.

Impuls lokale woningmarkt
Deze subsidie maakt het mogelijk de woningen onder de huurgrens te houden en daarmee aantrekkelijk te houden voor nieuwe en bestaande huurders. De Kernen kan tegen een sociale huurprijs, een hoge kwaliteit van deze woningen garanderen. Dit heeft een positief effect op de lokale woningmarkt. Ook drukt deze subsidie voor een deel de bouwkosten.

Kwaliteit van wonen
De Kernen vindt kwaliteit van wonen erg belangrijk. De corporatie is daarom blij dat zowel de gemeente Maasdriel als de gemeente West Maas en Waal deze subsidies hebben aangevraagd bij de Provinciale Staten Gelderland. Provinciale Staten hebben in totaal 35 miljoen euro gereserveerd om de Gelderse woningmarkt een impuls te geven. In het Impulsplan Gelderse Woningmarkt staat dat zij vinden dat de woningmarkt en de aanpak van leegstand van kantoorpanden door middel van herbestemming het best kan worden gestimuleerd door concrete projecten te ondersteunen.

Projecten De Kernen
De Kernen slaagt daarin met deze projecten. De entree van Heerewaarden ziet er na de herstructurering compleet anders uit. En de woningen in Beneden-Leeuwen naast het Tweestromenland Museum zijn uitstekend geschikt voor mensen met een zorgvraag. Zij wonen dichtbij de winkels en kunnen diensten afnemen van het nabijgelegen zorgcentrum Elisabeth

Uitgelicht
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden