over ons | adverteren | sitemap | contact

Grote DigiTaalStrijd in Rivierenland van start


Deel deze pagina

groepsfoto Kickoff DigiTaalStrijd Rivierenland
Tijdens een speciaal zakenontbijt op 17 november in MFC De Pluk in Geldermalsen vond de kick-off van een nieuw evenement in de regio plaats: de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland. Een battle voor bedrijfsleven, organisaties en burgers, waarmee de Bibliotheek aandacht en fondsen wil genereren om laaggeletterdheid terug te dringen en digitale vaardigheden te bevorderen.

Stap verder
De Grote DigiTaalStrijd is een evenement met lokale voorrondes op 4 september 2017 en een regionale grande finale in november 2017. Waar een groot dictee der Nederlandse taal een beroep doet op de taalvaardigheden, gaat de DigiTaalstrijd een stap verder: deelnemers kunnen ook laten zien hoe het staat met hun digitale vaardigheden en mediawijsheid.

Themaontbijt
Tijdens een themaontbijt informeerden medewerkers van Bibliotheek Rivierenland ondernemers over het probleem dat laaggeletterdheid en digitale ongeletterdheid in de regio vormt. Taalambassadeur Liesbeth de Wit vertelde als ex-laaggeletterde haar persoonlijke verhaal.

Oproep
Bibliotheekdirecteur Gaby Lafeber en Gerco Buijk-Dijkstra, bestuurslid van Betuwe in Zaken (BIZ), deden vervolgens een oproep aan de aanwezigen om samen de wapens op te pakken en het probleem in de regio te bestrijden door deel te nemen aan de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland.

Bieb-ambassadeurs
Om te helpen deze boodschap over te brengen bij een zo groot mogelijk publiek, heeft Bibliotheek Rivierenland een aantal ambassadeurs aan zich kunnen verbinden: Wim van Baal, Voorzitter van Betuwe in Zaken; Frans Duijts, Zanger; Paul Verploegen, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland en Miranda de Vries, Burgemeester van Geldermalsen. De Bieb-ambassadeurs voelen zich allen betrokken bij het Bibliotheekwerk en bekleden een voorbeeldrol in de regionale samenleving. Zij gaan zich ook inzetten om de Grote DigiTaalStrijd tot een succes te maken.

Deelnemen aan de battle
Belangstellenden die tijdens de battle hun taal- en digitaalvaardigheden willen toetsen, kunnen zich vanaf januari als team van 3 personen inschrijven voor de voorronde van de Grote DigiTaalStrijd op 4 september in hun eigen gemeente.

Grande Finale
De winnaars van de gemeentelijke voorrondes zullen tegen elkaar strijden in de grande finale, die plaats zal vinden op de dag van de officiële opening van het nieuwe cultuurgebouw aan de Westluidense Poort in Tiel.

Wie te enthousiast is om te wachten tot januari kan een voorinschrijfformulier opvragen bij Bibliotheek Rivienenland door een e-mail te sturen naar Nelma Spa-Ridderbos: nelma.spa@bibliotheekrivierenland.nl.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden