over ons | adverteren | sitemap | contact

Grote brand in bedrijfspand Velddriel


Deel deze pagina

Donderdagmiddag rond 14.40 uur werd brand gemeld in een bedrijfspand voor houtverwerking op een industrieterrein aan De Tweede Geerden. De hulpverleningsdiensten rukten meteen uit, de brandweer met groot materieel. De rookontwikkeling was enorm, wat ertoe leidde dat Rijkswaterstaat het verkeer op de naastgelegen A2 met aangepaste snelheid liet rijden. Eén persoon is na het inademen van rook overgebracht naar een ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand is binnen ontstaan in een ruimte waar machines stonden. Daarna sloeg de brand over naar een grote houtopslag buiten, voornamelijk pallets en onbehandeld hout. De rook trok richting Hedel en Ammerzoden. Naast de nodige verkeersmaatregelen op de A2 werd bewoners, onder meer via twitter, geadviseerd om als men last had van de rook ramen en deuren dicht te houden.

In de loop van de middag meldde zich een persoon bij de ambulancedienst die rook had ingeademd. De man is ter plekke nagekeken en vervolgens ter controle naar een ziekenhuis overgebracht.

De brand binnen was in de avond al enige tijd onder controle. Buiten werd met behulp van een kraan zoveel mogelijk hout dat niet door vuur is aangetast weggeschept. De resterende houtopslag liet de brandweer gecontroleerd uitbranden. Het nablussen zou nog de hele nacht duren.

Voor de brandbestrijding zette de brandweer veel blusvoertuigen in. Naast brandweer uit Maasdriel waren brandweerlieden uit de wijde omgeving actief: uit Zaltbommel, Geldermalsen, Neerijnen, Beesd, Tiel, Culemborg, Buren, Beneden-Leeuwen en Nijmegen. De inzet is gedurende de avond teruggebracht van een compagnie naar een peloton.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet voor een goede werkplek voor de hulpverlening en om toegestroomd publiek op veilige afstand te houden.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden