over ons | adverteren | sitemap | contact

Groot onderhoud schootsvelden Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Tussen 8 februari en 15 maart vindt het achterstallig onderhoud van de schootsvelden in Zaltbommel plaats. Opschot en bramenstruiken worden gerooid om woekering tegen te gaan. In de toekomst wordt het gebied opnieuw ingericht. De gemeente houdt hier met dit grote onderhoud al rekening mee.

Wethouder Bragt

“De schootsvelden hebben al geruime tijd geen onderhoud meer gehad. De bramenstruiken woekeren, zaailingen verdringen andere begroeiing en het waterstroompje is aan het verlanden. Nu we met de bolwerken starten, vinden we het belangrijk om ook dit gebied op te pakken. Het is daarom nu nodig om meer te doen dan het reguliere groenonderhoud om te zorgen dat we dit gebied beheersbaar houden en op termijn opnieuw kunnen inrichten.”

Winter goede periode voor onderhoud
Bij de opknapbeurt haalt de gemeente nu voornamelijk veel onkruid en jonge takkengroei weg. De gemeente doet dat vanaf 8 februari en hoopt op koud weer. De grond in de schootsvelden is namelijk vrij nat. Als de grond bevroren is, brengen de werkzaamheden minder schade aan de grond aan.

Gras
Op de plaatsen waar onkruid en bramenstruiken weggehaald wordt, wordt gras ingezaaid. Door dat vervolgens regelmatig te maaien, krijgt het onkruid geen kans om te woekeren. De onderhoudswerkzaamheden zijn voor het broedseizoen begint, 15 maart, afgerond.

Herinrichting schootsvelden volgt ná opknapbeurt bolwerken
De herinrichting van de schootsvelden is aan de orde als de bolwerken rondom de binnenstad gerestaureerd zijn. Naar verwachting is dat over een jaar of zes. De nieuwe inrichting wordt tegen die tijd in overleg met de omgeving en wijkraad besproken. De komende jaren restaureert de gemeente Zaltbommel de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt. Geleidelijk aan komen alle bolwerken aan de beurt.

Behoud groen karakter
Van oudsher zijn de schootsvelden een open gebied zodat men de vijand aan zag komen. Later zijn de schootsvelden, net als de stadswallen, ingericht als park. De schootsvelden houden hun open, groene en parkachtige karakter.

7 februari bewonersavond
Op 7 februari praat de gemeente de direct aanwonenden en belanghebbenden bij over het onderhoud aan de schootsvelden tijdens een bewonersavond. Direct aanwonenden kregen hiervoor een uitnodiging per brief. Wilt u ook deelnemen aan de avond? Dan graag aanmelden onder vermelding van ‘bewonersavond schootsvelden 7 februari’ bij info@zaltbommel.nl.
 
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden