over ons | adverteren | sitemap | contact

Groot onderhoud schootsvelden Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Tussen 8 februari en 15 maart vindt het achterstallig onderhoud van de schootsvelden in Zaltbommel plaats. Opschot en bramenstruiken worden gerooid om woekering tegen te gaan. In de toekomst wordt het gebied opnieuw ingericht. De gemeente houdt hier met dit grote onderhoud al rekening mee.

Wethouder Bragt

“De schootsvelden hebben al geruime tijd geen onderhoud meer gehad. De bramenstruiken woekeren, zaailingen verdringen andere begroeiing en het waterstroompje is aan het verlanden. Nu we met de bolwerken starten, vinden we het belangrijk om ook dit gebied op te pakken. Het is daarom nu nodig om meer te doen dan het reguliere groenonderhoud om te zorgen dat we dit gebied beheersbaar houden en op termijn opnieuw kunnen inrichten.”

Winter goede periode voor onderhoud
Bij de opknapbeurt haalt de gemeente nu voornamelijk veel onkruid en jonge takkengroei weg. De gemeente doet dat vanaf 8 februari en hoopt op koud weer. De grond in de schootsvelden is namelijk vrij nat. Als de grond bevroren is, brengen de werkzaamheden minder schade aan de grond aan.

Gras
Op de plaatsen waar onkruid en bramenstruiken weggehaald wordt, wordt gras ingezaaid. Door dat vervolgens regelmatig te maaien, krijgt het onkruid geen kans om te woekeren. De onderhoudswerkzaamheden zijn voor het broedseizoen begint, 15 maart, afgerond.

Herinrichting schootsvelden volgt ná opknapbeurt bolwerken
De herinrichting van de schootsvelden is aan de orde als de bolwerken rondom de binnenstad gerestaureerd zijn. Naar verwachting is dat over een jaar of zes. De nieuwe inrichting wordt tegen die tijd in overleg met de omgeving en wijkraad besproken. De komende jaren restaureert de gemeente Zaltbommel de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt. Geleidelijk aan komen alle bolwerken aan de beurt.

Behoud groen karakter
Van oudsher zijn de schootsvelden een open gebied zodat men de vijand aan zag komen. Later zijn de schootsvelden, net als de stadswallen, ingericht als park. De schootsvelden houden hun open, groene en parkachtige karakter.

7 februari bewonersavond
Op 7 februari praat de gemeente de direct aanwonenden en belanghebbenden bij over het onderhoud aan de schootsvelden tijdens een bewonersavond. Direct aanwonenden kregen hiervoor een uitnodiging per brief. Wilt u ook deelnemen aan de avond? Dan graag aanmelden onder vermelding van ‘bewonersavond schootsvelden 7 februari’ bij info@zaltbommel.nl.
Datum
30 januari 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden