over ons | adverteren | sitemap | contact

Groene plannen voor Aalst, Kerkwijk, Nederhemert en Zuilichem bekend


Deel deze pagina

REGIO - Nog dit jaar worden de dorpen Aalst, Kerkwijk, Nederhemert en Zuilichem groener. Om te bepalen hoe en waar precies, gingen de gemeente in juli en augustus samen met inwoners en dorpsraden in gesprek tijdens dorpswandelingen. Ze bekeken potentiele plaatsen en de mogelijkheden. Voor het versterken van het groen in de dorpen, en daarmee ook het groene karakter van de gemeente, stelde de gemeenteraad voor de komende 4 jaar geld beschikbaar.

Voor de dorpen zijn verschillende plannen om het groen te versterken. In alle dorpen komen nieuwe bomen en nieuwe plantvakken. De plannen per dorp staan hieronder in het kort. Ze staan uitgebreid en met kaartjes op www.zaltbommel.nl/versterkengroen. Bij de grotere ingrepen krijgen de directe aanwonenden een brief met planning van de aannemer. De uitvoering van de plannen is nog dit jaar, met een uitloop naar begin 2020. De exacte planning is nog niet bekend.

Aalst
De grindvakken in de Donkerstraat worden vervangen voor vaste planten. Dit zorgt voor eenheid in de straat. De beplanting in de vakken voor de kerk aan de Dorpstraat/Kerkstraat worden vervangen voor rozen. In de wijk De Ham komen zo’n 35 nieuwe bomen en een haag rondom de parkeerpakken aan de Waterviolier en Waterkers. Er komen 18 bomen bij aan de Maas-Waalweg. De speeltoestellen bij ’t Gement worden bij elkaar geplaatst en er wordt extra groen door middel van een haag en bomen toegevoegd.

Kerkwijk
De beplanting rondom de rotonde aan de provinciale weg krijgt meer kleur. In de Achterstraat komen 13 nieuwe bomen. Op het plein aan de Achterstraat/Aalderwijksestraat komen 10 bomen waarbij ook de oude bomen worden vervangen. Aan de Molenstraat/Aalderwijksestraat komen extra bomen die de lege gaten in de laanstructuur opvullen. Ook voor de school komen 3 nieuwe bomen.

Nederhemert
De speeltuin aan de Ormelingstraat wordt aangevuld met bomen en struiken. Bij het dorpshuis wordt een deel van de beplanting vervangen. Ook komt er een boom op de hoek van de Schoolstraat/Binnenweg. Het Klaverpad wordt aangevuld met struiken en gras. En in de Sleutelbloemstraat komt nieuwe beplanting in de bestaande vakken.

Zuilichem
Het gebied achter de nieuwbouw aan de Molenstraat krijgt een nieuwe inrichting. Er komen 2 à 3 extra bomen. Ook de hoek met Maas-Waalweg wordt opnieuw ingeplant. In de Nieuwstraat worden de ‘gaten’ in de structuur opgevuld met nieuwe leilindes. Tevens komt er nieuwe onderbeplanting in de plantvakken. Aan de Uilkerweg komen twee nieuwe bomen. Binnen het project van de Harenhof worden er in ieder geval zo’n 25 nieuwe bomen langs de wadi (groenstrook met wateropslag) aan de Harenstraat aangeplant. Daarnaast komen er ook ongeveer 10 extra bomen in de wijk zelf (in de groenstrook in het verlengde van de speeltuin). Tot slot komen er zo’n 20 bomen op de Maas-Waalweg richting de rotonde (N322).

Groen is goed
Wethouder Bragt: “Het project is bedoeld om het groen in de dorpen van de gemeente Zaltbommel te versterken. Groen in de dorpen draagt bij aan de klimaatbestendigheid van het dorp, want groen vermindert de kans op wateroverlast, verkoelt in de zomer en zorgt voor biodiversiteit. Daarnaast draagt groen bij aan een betere gezondheid en een hoger welzijn én kan het de waarde van huizen in het gebied verhogen.”

Budget voor versterken groen
De gemeenteraad stelde in totaal €200.000,- beschikbaar voor alle dorpen in de gemeente. De andere dorpen in de gemeente Zaltbommel komende de komende 3 jaar aan bod. De volgorde is nog niet bekend.
Datum
28 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden