over ons | adverteren | sitemap | contact

Groen licht voor trapveldje Poederoijen op Koningsdag


Deel deze pagina

Oranjevereniging Juliana uit Poederoijen en de gemeente Zaltbommel werken samen voor de komst van een trapveld met speeltoestellen in het dorp. Daarvoor ondertekenen beide partijen tijdens Koningsdag op 27 april, aansluitend aan de aubade, een intentieovereenkomst. De gemeente is vertegenwoordigd door de burgemeester en wethouder Van Balken. Voor het project heeft de gemeente een budget van bijna € 80.000 beschikbaar.

Trapvoorziening
In het dorp is sterke behoefte aan een trapveld. Jongeren maken er dagelijks gebruik van. Het voormalige trapveld week voor de komst van de uitbreidingswijk Oostvleugel. Het huidige tijdelijke trapveld bevindt zich aan het begin van het dorp op een particulier weiland dat niet geschikt is. Beide partijen hebbende voorkeur voor een toekomstvaste voorziening waarbij ook ruimte is voor speeltoestellen. Met het tekenen van deze overeenkomst geven zij hiervan blijk. De Oranjevereniging en de gemeente kijken nu samen naar de mogelijkheden voor de realisatie. Dit is geen gemakkelijke opgave, omdat geschikte grond voor deze bestemming schaars is rondom het dorp. Wel zijn er al gesprekken gaande en de beide partijen richten zich op de realisatie in 2015 of 2016. Behalve een trapveld worden ook speeltoestellen geplaatst. De gemeente stelt een budget beschikbaar van € 79.000 vanuit het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen.

Fonds Bovenwijkse Voorzieningen
Dit fonds wordt gevoed uit de gemeentelijke grondverkopen. In 2011 stelde de gemeenteraad de Nota Fonds Bovenwijkse Voorzieningen vast. Daarbij hoorde een projectenlijst waarop het trapveld van Poederoijen is omschreven als een recreatieve voorziening. Diverse maatschappelijke projecten zijn al uit dit fonds gefinancierd. Voorbeelden zijn de ijsbaan in Gameren, recreatiepark De Neswaarden in Aalst en de skeelerbaan in Zuilichem. Ook bij deze projecten is samengewerkt met een vereniging. Op deze manier zijn inwoners sterk betrokken bij de planvorming en dergelijke verenigingen hebben een beter beeld van de wensen en ideeën binnen de kern. Door samen te werken op het gebied van realisatie en het toekomstig onderhoud, treedt bovendien een kostenvoordeel op.
Datum
24 april 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden