over ons | adverteren | sitemap | contact

Groen licht voor trapveldje Poederoijen op Koningsdag


Deel deze pagina

Oranjevereniging Juliana uit Poederoijen en de gemeente Zaltbommel werken samen voor de komst van een trapveld met speeltoestellen in het dorp. Daarvoor ondertekenen beide partijen tijdens Koningsdag op 27 april, aansluitend aan de aubade, een intentieovereenkomst. De gemeente is vertegenwoordigd door de burgemeester en wethouder Van Balken. Voor het project heeft de gemeente een budget van bijna € 80.000 beschikbaar.

Trapvoorziening
In het dorp is sterke behoefte aan een trapveld. Jongeren maken er dagelijks gebruik van. Het voormalige trapveld week voor de komst van de uitbreidingswijk Oostvleugel. Het huidige tijdelijke trapveld bevindt zich aan het begin van het dorp op een particulier weiland dat niet geschikt is. Beide partijen hebbende voorkeur voor een toekomstvaste voorziening waarbij ook ruimte is voor speeltoestellen. Met het tekenen van deze overeenkomst geven zij hiervan blijk. De Oranjevereniging en de gemeente kijken nu samen naar de mogelijkheden voor de realisatie. Dit is geen gemakkelijke opgave, omdat geschikte grond voor deze bestemming schaars is rondom het dorp. Wel zijn er al gesprekken gaande en de beide partijen richten zich op de realisatie in 2015 of 2016. Behalve een trapveld worden ook speeltoestellen geplaatst. De gemeente stelt een budget beschikbaar van € 79.000 vanuit het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen.

Fonds Bovenwijkse Voorzieningen
Dit fonds wordt gevoed uit de gemeentelijke grondverkopen. In 2011 stelde de gemeenteraad de Nota Fonds Bovenwijkse Voorzieningen vast. Daarbij hoorde een projectenlijst waarop het trapveld van Poederoijen is omschreven als een recreatieve voorziening. Diverse maatschappelijke projecten zijn al uit dit fonds gefinancierd. Voorbeelden zijn de ijsbaan in Gameren, recreatiepark De Neswaarden in Aalst en de skeelerbaan in Zuilichem. Ook bij deze projecten is samengewerkt met een vereniging. Op deze manier zijn inwoners sterk betrokken bij de planvorming en dergelijke verenigingen hebben een beter beeld van de wensen en ideeën binnen de kern. Door samen te werken op het gebied van realisatie en het toekomstig onderhoud, treedt bovendien een kostenvoordeel op.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden