over ons | adverteren | sitemap | contact

Gratis cursus over hoogstamfruit voor bewoners van de Bommelerwaard


Deel deze pagina

Het seizoen voor de snoei en de aanplant van hoogstamfruitbomen is gestart. Heeft u jonge fruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Kom dan naar de cursus op vrijdag 11 december 2015. Een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland laat u in de praktijk zien waar u op dient te letten bij het snoeien en welke gereedschappen u hiervoor kunt gebruiken.

Ook met specifieke vragen kunt u hier terecht. De cursus vindt plaats van 10.00 uur tot 12.30 uur bij B&B het Paradijs, Achterstraat 6 te Kerkwijk. Omdat de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zijn aangesloten bij het Steunpunt Hoogstamfruit is deze les voor bewoners gratis. Aanmelden is niet nodig.

Steunpunt Hoogstamfruit
De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel zijn aangesloten bij het Steunpunt Hoogstamfruit, hét loket voor alle vragen over snoei, onderhoud en aanleg van hoogstamboomgaarden. Het steunpunt wil hoogstamboomgaarden behouden en aanleg van nieuwe boomgaarden bevorderen door middel van advies, cursussen, ondersteuning bij subsidieaanvragen en het organiseren van publieksactiviteiten.

De afgelopen jaren hebben veel eigenaren uit het buitengebied met subsidie vanuit gemeenten en Provincie Gelderland hoogstamfruitbomen aangeplant. De logische vervolgstap is dan ook het aanbieden van een cursus, waarbij de snoei van deze bomen wordt toegelicht
.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden