over ons | adverteren | sitemap | contact

Gratis cultureel dagje uit voor mantelzorgers


Deel deze pagina

REGIO – De week voorafgaand aan de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november, een dag waarop Nederland mantelzorgers in het zonnetje zet, biedt Welzijn Bommelerwaard mantelzorgers een cultuurarrangement in Zaltbommel aan. Mantelzorgers kunnen dit jaar kiezen op welke dag ze aan het arrangement deelnemen (woensdag 6 t/m zaterdag 9 november).

De afgelopen 10 jaar heeft de Bommelerwaardse viering van de Dag van de Mantelzorg steeds op zaterdag plaatsgevonden. Regelmatig kregen mantelzorgconsulenten Mariëlla van Heck-van Steenis en Barbara van der Meer terug dat mantelzorgers juist op zaterdag lastiger van huis weg kunnen.

Keuzemogelijkheid
‘Veel mantelzorgers zorgen voor iemand die niet meer alleen thuis kan blijven en op een doordeweekse dag naar een dagbesteding gaan. Zij kunnen makkelijker op een doordeweekse dag deelnemen aan een activiteit. Daarom bieden we dit jaar een keuzemogelijkheid aan op woensdag t/m zaterdag. Aan de aanmeldingen die reeds binnen zijn te zien, een goed besluit, aldus Mariëlla’.

Alle mantelzorgers welkom
Mantelzorgers die woonachtig zijn in de Bommelerwaard maar nog niet bij Welzijn Bommelerwaard bekend zijn, zijn uiteraard ook van harte welkom. Het cultuurarrangement bestaat uit koffie/thee met appeltaart en een rondleiding in het Stadskasteel, een lunch en een bezoek met gids aan de St. Maartenskerk of Museum Mikwe Zaltbommel.

Programma cultuurarrangement:
Alle 4 de dagen starten om 11.00 uur met een kopje koffie/thee met appeltaart in het museumcafé van het Stadskasteel in Zaltbommel. Vervolgens is er om 11.45 uur een rondleiding in het Stadskasteel en aansluitend is er gelegenheid om zelf rond kijken.

Het tweede deel van het programma is per dag verschillend:
• Woensdag 6 November: lunch bij Bommels Bakhuys, gecombineerd met de rondleiding met gids in de St. Maartenskerk.
• Donderdag 7 November: lunch bij In de Roos, gecombineerd met de korte stads-wandeling met gids, Stolpersteine en bezoek Mikwe.
• Vrijdag 8 november: lunch bij Bommels Bakhuys, gecombineerd met een korte stadswandeling met gids, Stolpersteine en bezoek Mikwe.
• Zaterdag 9 november: lunch bij In de Roos, gecombineerd met de rondleiding met gids in de St. Maartenskerk

Aanmelden vóór 28 oktober
Ben jij een mantelzorger en wil je deelnemen? Stuur dan een e-mail naar: mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl. Bellen kan ook 0418-634231 (tussen 9 en 12 uur) en vragen naar Mariëlla of Barbara. Zie voor meer informatie over het arrangement: www.welzijnbommelerwaard.nl
Datum
9 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden