over ons | adverteren | sitemap | contact

Gratis compost verkrijgbaar tijdens de Landelijke Compostdag 2016


Deel deze pagina

Tijdens de Landelijke Compostdag op 19 maart 2016 bedanken de gemeente Maasdriel en de AVRI de inwoners voor het scheiden van hun gft-afval. Een bedankje in de vorm van compost.

Landelijke Compostdag 2016
De compost kan worden opgehaald op zaterdag 19 maart tussen 9.00 en 12.00 uur op de gemeentewerf, Maasdijk 19 in Hedel. Wees er op tijd bij want op=op!

Milieuvoordelen van afvalscheiding
De gescheiden inzameling van gft- en groenafval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht. Dat helpt bij de strijd tegen de klimaatverandering. Zeker zo belangrijk is het positieve effect van compost voor de bodem. Bovendien is het gescheiden inzamelen en verwerken van gft vaak de meest voordelige route.

1,3 Miljoen Ton afval per jaar
Jaarlijks zamelen we in Nederland ongeveer 1,3 miljoen ton gft-afval in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven tellen we daar nog eens 2 miljoen ton groenafval bij op. Deze grote hoeveelheid afval levert elk jaar bijna 600.000 ton gft-compost en zo’n 700.000 ton groencompost op. Dit gebruiken we voor de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond.

Compost is belangrijk
Als we in Nederland de bodem vruchtbaar en gezond willen houden, is compost essentieel. Compost heeft een positieve uitwerking op bodem, planten en organismen. Een gezonde bodem houdt vocht vast en is goed voor de groei van planten. Wormen, torren en andere organismen voelen zich erin thuis. Bovendien maakt een gezonde bodem het bewerken van de grond een stuk gemakkelijker.

Er is meer!
Maar dat zijn niet de enige voordelen: het toepassen van compost betekent ook een lager gebruik van kunstmest en dit bespaart weer energie. Ook vervangt compost voor een groot deel het veen dat we in potgrond gebruiken. Dat is gunstig voor het milieu, omdat daarvoor geen natuurlijke veengebieden meer hoeven te worden afgegraven. Tot slot maakt het gebruik van compost het inzetten van gewasbeschermingsmiddelen overbodig.

Gft-en groenafval scheiden is de moeite waard
Voor het milieu is het van groot belang dat u het gft- en groenafval blijft scheiden. Compost is een echt kringloopproduct: organisch materiaal van de bodem komt terug in diezelfde bodem. Beter kan het niet!

Datum
7 maart 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden