over ons | adverteren | sitemap | contact

Goud voor Egbert Hooijkaas bij NK 10 km!


Deel deze pagina

ZUILICHEM – Egbert Hooijkaas heeft zondag met overmacht de nationale titel op de 10 kilometer gewonnen. Na zijn zilveren medaille van zaterdag op de 5 kilometer bekroonde hij een uiterst succesvol weekend met goud bij de Masters 50+.

Hij voltooide de 10 kilometer lange race op de atletiekbaan in Amersfoort in 33 minuten en 47 seconden. De winnaar van het goud op de vijf kilometer Tonnie Stouten volgde op meer dan een minuut (35:05). Richard Clevett was goed voor de bronzen plak. Het was voor Hooijkaas al de vierde keer dit jaar dat hij bij een NK het podium mocht betreden. (Goud op de halve marathon, zilver 10 km op de weg, zilver 5 km op de baan en nu goud 10 km op de baan) De KNAU had een limiet gesteld voor het winnen van een medaille van 37:48, daar bleef Egbert dus vier minuten onder.

Het is voor Egbert Hooijkaas die jaar al de vierde keer dat hij bij een nationaal kampioenschap op het podium mocht plaatsnemen. Eerder wo hij al zilver op de 10 kilometer op de weg en goud op de halve marathon. De carrière van Egbert Hooijkaas is hoogst opmerkelijk te noemen, ruim 25 jaar geleden was hij een talentvolle atleet die na een aantal jaren meegedraaid te hebben in de regionale top zijn schoen aan de wilgen hing. Ruim vier jaar geleden pakte hij de draad weer op, en behoorde hij binnen de kortste keren tot de landelijke top bij de Masters.

Het hardlopen zit in de familiegenen, want zijn vader Sander Hooijkaas liep toen hij net zo oud was vergelijkbare tijden en hield dat tot zijn 6oe levensjaar vol. Egbert was in eerste instantie lid van Altena Road Runners, maar besloot al vrij snel over te stappen naar AV Scorpio in Oosterhout omdat hij daar kon trainen met atleten van een dergelijk niveau als hijzelf. En dat heeft hem uiteindelijk meer dan goed gedaan, zeker gezien de successen van dit jaar. En dat was niet alleen bij de nationale kampioenschappen te zien, hij won ook de prestigieuze wedstrijden zoals de 7-Heuvelenloop en de City-Pier-City loop. Foto’s Rika Hooijkaas.
Digitaalburg
Datum
13 juni 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 30 mei 2016: Egbert Hooijkaas 1e bij Vestingloop Den Bosch
Nieuws, 12 juni 2016: Zilver voor Egbert Hooijkaas bij NK 5 km
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden