over ons | adverteren | sitemap | contact

Goud voor Egbert Hooijkaas bij NK 10 km!


Deel deze pagina

ZUILICHEM – Egbert Hooijkaas heeft zondag met overmacht de nationale titel op de 10 kilometer gewonnen. Na zijn zilveren medaille van zaterdag op de 5 kilometer bekroonde hij een uiterst succesvol weekend met goud bij de Masters 50+.

Hij voltooide de 10 kilometer lange race op de atletiekbaan in Amersfoort in 33 minuten en 47 seconden. De winnaar van het goud op de vijf kilometer Tonnie Stouten volgde op meer dan een minuut (35:05). Richard Clevett was goed voor de bronzen plak. Het was voor Hooijkaas al de vierde keer dit jaar dat hij bij een NK het podium mocht betreden. (Goud op de halve marathon, zilver 10 km op de weg, zilver 5 km op de baan en nu goud 10 km op de baan) De KNAU had een limiet gesteld voor het winnen van een medaille van 37:48, daar bleef Egbert dus vier minuten onder.

Het is voor Egbert Hooijkaas die jaar al de vierde keer dat hij bij een nationaal kampioenschap op het podium mocht plaatsnemen. Eerder wo hij al zilver op de 10 kilometer op de weg en goud op de halve marathon. De carrière van Egbert Hooijkaas is hoogst opmerkelijk te noemen, ruim 25 jaar geleden was hij een talentvolle atleet die na een aantal jaren meegedraaid te hebben in de regionale top zijn schoen aan de wilgen hing. Ruim vier jaar geleden pakte hij de draad weer op, en behoorde hij binnen de kortste keren tot de landelijke top bij de Masters.

Het hardlopen zit in de familiegenen, want zijn vader Sander Hooijkaas liep toen hij net zo oud was vergelijkbare tijden en hield dat tot zijn 6oe levensjaar vol. Egbert was in eerste instantie lid van Altena Road Runners, maar besloot al vrij snel over te stappen naar AV Scorpio in Oosterhout omdat hij daar kon trainen met atleten van een dergelijk niveau als hijzelf. En dat heeft hem uiteindelijk meer dan goed gedaan, zeker gezien de successen van dit jaar. En dat was niet alleen bij de nationale kampioenschappen te zien, hij won ook de prestigieuze wedstrijden zoals de 7-Heuvelenloop en de City-Pier-City loop. Foto’s Rika Hooijkaas.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden