over ons | adverteren | sitemap | contact

Goud voor Egbert Hooijkaas bij NK 10 km!


Deel deze pagina

ZUILICHEM – Egbert Hooijkaas heeft zondag met overmacht de nationale titel op de 10 kilometer gewonnen. Na zijn zilveren medaille van zaterdag op de 5 kilometer bekroonde hij een uiterst succesvol weekend met goud bij de Masters 50+.

Hij voltooide de 10 kilometer lange race op de atletiekbaan in Amersfoort in 33 minuten en 47 seconden. De winnaar van het goud op de vijf kilometer Tonnie Stouten volgde op meer dan een minuut (35:05). Richard Clevett was goed voor de bronzen plak. Het was voor Hooijkaas al de vierde keer dit jaar dat hij bij een NK het podium mocht betreden. (Goud op de halve marathon, zilver 10 km op de weg, zilver 5 km op de baan en nu goud 10 km op de baan) De KNAU had een limiet gesteld voor het winnen van een medaille van 37:48, daar bleef Egbert dus vier minuten onder.

Het is voor Egbert Hooijkaas die jaar al de vierde keer dat hij bij een nationaal kampioenschap op het podium mocht plaatsnemen. Eerder wo hij al zilver op de 10 kilometer op de weg en goud op de halve marathon. De carrière van Egbert Hooijkaas is hoogst opmerkelijk te noemen, ruim 25 jaar geleden was hij een talentvolle atleet die na een aantal jaren meegedraaid te hebben in de regionale top zijn schoen aan de wilgen hing. Ruim vier jaar geleden pakte hij de draad weer op, en behoorde hij binnen de kortste keren tot de landelijke top bij de Masters.

Het hardlopen zit in de familiegenen, want zijn vader Sander Hooijkaas liep toen hij net zo oud was vergelijkbare tijden en hield dat tot zijn 6oe levensjaar vol. Egbert was in eerste instantie lid van Altena Road Runners, maar besloot al vrij snel over te stappen naar AV Scorpio in Oosterhout omdat hij daar kon trainen met atleten van een dergelijk niveau als hijzelf. En dat heeft hem uiteindelijk meer dan goed gedaan, zeker gezien de successen van dit jaar. En dat was niet alleen bij de nationale kampioenschappen te zien, hij won ook de prestigieuze wedstrijden zoals de 7-Heuvelenloop en de City-Pier-City loop. Foto’s Rika Hooijkaas.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden