over ons | adverteren | sitemap | contact

Goed zien in het verkeer


gratis oogmeting voor automobilisten


Deel deze pagina

oogmeting Maarten Struijk, vrachtwagenchauffeur
Donderdag 20 augustus is het landelijk onderzoek gestart met de naam: ‘'Goed zien in het Verkeer'. Het is een gezamenlijk initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens.
Uit eerder onderzoek bleek dat een op De tien automobilisten niet goed ziet. In de periode van 20 augustus tot en met 16 september worden deze cijfers opnieuw onderzocht en kan iedere automobilist gratis zijn ogen laten opmeten.

Maarten Struijk, vrachtwagenchauffeurvan beroep, liet als één van de eersten zijn ogen controleren in het tijdelijke oogmeetstation bij tankstation Total Oudenhorst te Woudenberg. Struijk: “Ik heb al meer dan vier miljoen kilometer gereden en nu blijkt dat ik eigenlijk een bril moet dragen. Gelukkig heb ik tot nu toe schadevrij gereden. Uiteraard is goed zicht heel belangrijk om bijvoorbeeld de afstand tussen mijn wagen en ander verkeer in te schatten.

Gratis oogmeting
Iedere automobilist kan meedoen aan het onderzoek en vanaf donderdag 20 augustus zijn of haar ogen laten opmeten bij Pearle Zaltbommel.

Verkeerslesbrief
Ook geeft Pearle door heel Nederland 100.000 snapbands weg aan basisschoolleerlingen en is in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een verkeerslesbrief voor basisschoolleerlingen ontwikkeld. Meer informatie over het onderzoek en de verkeersles is te vinden op: www.pearle.nl/veiligopweg

Open deur
Rob Stomphorst, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland: ”Het klinkt als een open deur maar heel veel verkeersellende is te voorkomen als automobilisten goed kunnen zien. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen die in de auto stapt, zijn of haar ogen regelmatig laat controleren en roepen automobilisten op om mee te doen aan het onderzoek. We hopen uiteraard dat dit onderzoek uitwijst dat er sprake is van een verbetering!”.

Beter zien in het verkeer? Een aantal tips:
De komende maand onderzoeken Veilig Verkeer Nederland en Pearle hoeveel automobilisten niet optimaal zien in het verkeer. Er wordt met name onderzocht hoeveel automobilisten een bril of contactlenzen met een verkeerde sterkte dragen dan wel helemaal geen bril of contactlenzen. Daarnaast zijn er speciale Roadview-brillen en Nightview-brillen. Tot slot kan ook de automobilist zelf voor beter zicht zorgen door regelmatig de voorruit van de auto en de glazen van de eigen (zonne)bril schoon te maken.

Datum
1 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 12 maart 2015: Pearle Opticiens vraagt aandacht voor oogbescherming tijdens de zonsverduistering
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden