over ons | adverteren | sitemap | contact

Gladheidbestrijding in volle gang


Deel deze pagina

REGIO - In de wintermaanden kan gladheid gevaarlijke situaties opleveren en voor de nodige overlast zorgen. De afgelopen weken ging de strooidienst van de gemeente al regelmatig op pad. Zij zetten zich in om de Bommelerwaard bereikbaar te houden tijdens winterse omstandigheden.

Dag en nacht paraat
Twee gladheidscoördinatoren houden in de winterperiode dag en nacht het weer in de gaten. Als het glad wordt meldt de Provincie dit bij de gladheidcoördinator van de gemeente. De strooiwagens gaan vervolgens zo snel mogelijk op pad. De strooiploeg bestaat uit buitendienstmedewerkers en hun collega’s van aannemersbedrijf Smits.

Waar wordt gestrooid?

STROOIROUTES ZALTBOMMEL:

Zaltbommel strooit op de hoofdroutes. Dit zijn de wegen en fietspaden vanuit de kernen naar de provinciale weg. Daarnaast strooit de strooiploeg ook de dijken en minimaal één toegangsweg naar iedere school. In dit plaan staan de routes waar wordt gestrooid: het gladheidbestrijdingsplan .Er is dus ook dat een groot aantal wegen waar niet wordt gestrooid. Wees dus altijd alert in het verkeer.

STROOIROUTES MAASDRIEL:
Het gladheidseizoen loopt tot 1 april 2019. Het team van strooiers zorgen dat belangrijke toegangswegen begaanbaar blijven. Op deze kaart staan de routes waar wordt gestrooid.

Straten in woonwijken worden niet gestrooid
Dit geldt ook voor trottoirs en daarom doen wij een beroep op u. Veegt u de trottoirs schoon? Bij verschillende plaatselijke winkeliers is strooizout te koop.

Strooizout
We hebben voldoende strooizout op voorraad. Toch is het geen garantie dat er bij aanhoudende winters weer voldoende zout is. Is er een zouttekort, dan passen we de strooiroute aan. De route beperkt zich dan tot de wegen die nodig zijn om de kernen te bereiken en ontsluiting via de provinciale weg mogelijk maken.

Milieu en verkeersveiligheid
Wist u dat er per strooironde zo’n 10 ton aan zout doorheen gaat? Het strooizout komt in ons milieu terecht. Daarom is het belangrijk dat we hier zuinig mee omgaan. Hier staat tegenover dat de veiligheid in het verkeer voorop staat. Iedere weggebruiker moet bij gladheid uiteraard (extra) voorzichtig zijn.

Vragen?
Ervaart u overlast van de gladheid in uw buurt, dan kunt u dit tijdens kantooruren melden bij de Buitendienst op telefoonnummer 14 0418 of via Facebook of Twitter. De gladheidcoördinator beoordeelt uw melding en toetst deze aan het bestrijdingsplan. Als het nodig is ondernemen zij actie.
Datum
22 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden