over ons | adverteren | sitemap | contact

Gladheidbestrijding in volle gang


Deel deze pagina

REGIO - In de wintermaanden kan gladheid gevaarlijke situaties opleveren en voor de nodige overlast zorgen. De afgelopen weken ging de strooidienst van de gemeente al regelmatig op pad. Zij zetten zich in om de Bommelerwaard bereikbaar te houden tijdens winterse omstandigheden.

Dag en nacht paraat
Twee gladheidscoördinatoren houden in de winterperiode dag en nacht het weer in de gaten. Als het glad wordt meldt de Provincie dit bij de gladheidcoördinator van de gemeente. De strooiwagens gaan vervolgens zo snel mogelijk op pad. De strooiploeg bestaat uit buitendienstmedewerkers en hun collega’s van aannemersbedrijf Smits.

Waar wordt gestrooid?

STROOIROUTES ZALTBOMMEL:

Zaltbommel strooit op de hoofdroutes. Dit zijn de wegen en fietspaden vanuit de kernen naar de provinciale weg. Daarnaast strooit de strooiploeg ook de dijken en minimaal één toegangsweg naar iedere school. In dit plaan staan de routes waar wordt gestrooid: het gladheidbestrijdingsplan .Er is dus ook dat een groot aantal wegen waar niet wordt gestrooid. Wees dus altijd alert in het verkeer.

STROOIROUTES MAASDRIEL:
Het gladheidseizoen loopt tot 1 april 2019. Het team van strooiers zorgen dat belangrijke toegangswegen begaanbaar blijven. Op deze kaart staan de routes waar wordt gestrooid.

Straten in woonwijken worden niet gestrooid
Dit geldt ook voor trottoirs en daarom doen wij een beroep op u. Veegt u de trottoirs schoon? Bij verschillende plaatselijke winkeliers is strooizout te koop.

Strooizout
We hebben voldoende strooizout op voorraad. Toch is het geen garantie dat er bij aanhoudende winters weer voldoende zout is. Is er een zouttekort, dan passen we de strooiroute aan. De route beperkt zich dan tot de wegen die nodig zijn om de kernen te bereiken en ontsluiting via de provinciale weg mogelijk maken.

Milieu en verkeersveiligheid
Wist u dat er per strooironde zo’n 10 ton aan zout doorheen gaat? Het strooizout komt in ons milieu terecht. Daarom is het belangrijk dat we hier zuinig mee omgaan. Hier staat tegenover dat de veiligheid in het verkeer voorop staat. Iedere weggebruiker moet bij gladheid uiteraard (extra) voorzichtig zijn.

Vragen?
Ervaart u overlast van de gladheid in uw buurt, dan kunt u dit tijdens kantooruren melden bij de Buitendienst op telefoonnummer 14 0418 of via Facebook of Twitter. De gladheidcoördinator beoordeelt uw melding en toetst deze aan het bestrijdingsplan. Als het nodig is ondernemen zij actie.
Datum
22 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
koningsdag
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden