over ons | adverteren | sitemap | contact

Glad? Dan gaat de strooiploeg op pad!


Deel deze pagina

REGIO - De herfst is in volle gang, maar de strooiploeg van de gemeente staat klaar voor de winter. Vanaf november tot eind april houden twee gladheidcoördinatoren dag en nacht het weer in de gaten. Als het glad wordt, meldt de Provincie dit bij onze gladheidcoördinator. De strooiwagens gaan vervolgens zo snel mogelijk op pad.

Waar wordt gestrooid?

De strooiploeg strooit op de hoofdroutes. Dit zijn de wegen en fietspaden vanuit de dorpen naar de provinciale weg. Ook strooit de strooiploeg op de dijken en minimaal één toegangsweg naar iedere school. Op welke wegen precies wordt gestrooid is af te lezen uit het gladheidbestrijdingsplan.

Alleen hoofdroutes en route naar scholen
Gekozen is om alleen te strooien op wegen waar het meeste verkeer langskomt en waar openbaar vervoer of hulpdiensten gebruik van maken. Door de hoofdroutes zo veel mogelijk ijs- en sneeuwvrij te houden heeft iedereen een beperkte afstand af te leggen over niet behandelde straten.

Waarom niet alle wegen?
Strooien werkt het beste op intensief gebruikte wegen. Dan wordt het ingereden door de (auto) banden. Strooizout is schadelijk voor het milieu vanwege de zware metalen als nikkel, chroom en koper. Die stoffen komen uiteindelijk terecht in het riool. Daarom is het belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Het is keihard werken voor de strooiploeg om de hoofdroutes en de route naar de scholen begaanbaar te houden bij gladheid en/of sneeuw. Alle wegen strooien zou te veel tijd en geld kosten.

Waarom niet in woonwijken?
Het schuiven van sneeuw en strooien van zout op rustige straten heeft meestal weinig zin.In woonwijken ontstaat snel een ijslaag doordat sneeuw vast gereden is door auto’s, voetgangers, sleeën en dergelijke. Strooizout wordt dan niet voldoende ingereden door de auto’s. Zout strooien op ijs waar weinig auto’s rijden heeft daardoor nauwelijks effect. Daarom is strooien en schuiven in rustige straten zoals in woonwijken inefficiënt.

Meer weten?
Meer informatie over strooien en ons strooibeleid is te vinden op de website van de gemeente.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden