over ons | adverteren | sitemap | contact

Glad? Dan gaat de strooiploeg op pad!


Deel deze pagina

REGIO - De herfst is in volle gang, maar de strooiploeg van de gemeente staat klaar voor de winter. Vanaf november tot eind april houden twee gladheidcoördinatoren dag en nacht het weer in de gaten. Als het glad wordt, meldt de Provincie dit bij onze gladheidcoördinator. De strooiwagens gaan vervolgens zo snel mogelijk op pad.

Waar wordt gestrooid?

De strooiploeg strooit op de hoofdroutes. Dit zijn de wegen en fietspaden vanuit de dorpen naar de provinciale weg. Ook strooit de strooiploeg op de dijken en minimaal één toegangsweg naar iedere school. Op welke wegen precies wordt gestrooid is af te lezen uit het gladheidbestrijdingsplan.

Alleen hoofdroutes en route naar scholen
Gekozen is om alleen te strooien op wegen waar het meeste verkeer langskomt en waar openbaar vervoer of hulpdiensten gebruik van maken. Door de hoofdroutes zo veel mogelijk ijs- en sneeuwvrij te houden heeft iedereen een beperkte afstand af te leggen over niet behandelde straten.

Waarom niet alle wegen?
Strooien werkt het beste op intensief gebruikte wegen. Dan wordt het ingereden door de (auto) banden. Strooizout is schadelijk voor het milieu vanwege de zware metalen als nikkel, chroom en koper. Die stoffen komen uiteindelijk terecht in het riool. Daarom is het belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Het is keihard werken voor de strooiploeg om de hoofdroutes en de route naar de scholen begaanbaar te houden bij gladheid en/of sneeuw. Alle wegen strooien zou te veel tijd en geld kosten.

Waarom niet in woonwijken?
Het schuiven van sneeuw en strooien van zout op rustige straten heeft meestal weinig zin.In woonwijken ontstaat snel een ijslaag doordat sneeuw vast gereden is door auto’s, voetgangers, sleeën en dergelijke. Strooizout wordt dan niet voldoende ingereden door de auto’s. Zout strooien op ijs waar weinig auto’s rijden heeft daardoor nauwelijks effect. Daarom is strooien en schuiven in rustige straten zoals in woonwijken inefficiënt.

Meer weten?
Meer informatie over strooien en ons strooibeleid is te vinden op de website van de gemeente.
Datum
30 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden