over ons | adverteren | sitemap | contact

Glad? Dan gaat de strooiploeg op pad!


Deel deze pagina

REGIO - De herfst is in volle gang, maar de strooiploeg van de gemeente staat klaar voor de winter. Vanaf november tot eind april houden twee gladheidcoördinatoren dag en nacht het weer in de gaten. Als het glad wordt, meldt de Provincie dit bij onze gladheidcoördinator. De strooiwagens gaan vervolgens zo snel mogelijk op pad.

Waar wordt gestrooid?

De strooiploeg strooit op de hoofdroutes. Dit zijn de wegen en fietspaden vanuit de dorpen naar de provinciale weg. Ook strooit de strooiploeg op de dijken en minimaal één toegangsweg naar iedere school. Op welke wegen precies wordt gestrooid is af te lezen uit het gladheidbestrijdingsplan.

Alleen hoofdroutes en route naar scholen
Gekozen is om alleen te strooien op wegen waar het meeste verkeer langskomt en waar openbaar vervoer of hulpdiensten gebruik van maken. Door de hoofdroutes zo veel mogelijk ijs- en sneeuwvrij te houden heeft iedereen een beperkte afstand af te leggen over niet behandelde straten.

Waarom niet alle wegen?
Strooien werkt het beste op intensief gebruikte wegen. Dan wordt het ingereden door de (auto) banden. Strooizout is schadelijk voor het milieu vanwege de zware metalen als nikkel, chroom en koper. Die stoffen komen uiteindelijk terecht in het riool. Daarom is het belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Het is keihard werken voor de strooiploeg om de hoofdroutes en de route naar de scholen begaanbaar te houden bij gladheid en/of sneeuw. Alle wegen strooien zou te veel tijd en geld kosten.

Waarom niet in woonwijken?
Het schuiven van sneeuw en strooien van zout op rustige straten heeft meestal weinig zin.In woonwijken ontstaat snel een ijslaag doordat sneeuw vast gereden is door auto’s, voetgangers, sleeën en dergelijke. Strooizout wordt dan niet voldoende ingereden door de auto’s. Zout strooien op ijs waar weinig auto’s rijden heeft daardoor nauwelijks effect. Daarom is strooien en schuiven in rustige straten zoals in woonwijken inefficiënt.

Meer weten?
Meer informatie over strooien en ons strooibeleid is te vinden op de website van de gemeente.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden