over ons | adverteren | sitemap | contact

Gijsbert Nieuwkoop winnaar Omloop van Munnikenland


Deel deze pagina

BRAKEL – Gijsbert Nieuwkoop uit Veen heeft zaterdagmiddag voor de derde opeenvolgende keer de Omloop van het Munnikenland gewonnen. Nieuwkoop die op Paasmaandag ook al de ronde van Werkendam wist te winnen heeft de omloop van zijn eigen vereniging WTC Maaswaal nu vijf keer gewonnen.

De Omloop met start en finish op de wielerbaan was dit jaar bijzonder zwaar, en de straffe wind speelde zeker in het Munnikenland waar hij vrij spel had zijn tol. Het was dan ook helemaal niet vreemd dat al bij de eerste doorkomst na 7,5 kilometer het peloton volledig uit elkaar was geslagen. In de twee ronde viel het peloton nog verder uiteen, in de voorste groep onder andere Gijsbert Nieuwkoop, Robbert van Dalen uit Giessen en good old Arnold Stam uit Sprang-Capelle. Daar waren meteen ook een aantal behoorlijke schermutselingen, de eerste poging om weg te komen werd door Stam tenietgedaan. Even later moest Nieuwkoop zelf in de beugels om een aantal mannen terug te pakken.

In de vijfde ronde opnieuw een ontsnapping en nu lukte het drie renners wel om weg te komen, waaronder Nieuwkoop. De groep kreeg maximaal vijftig seconden voorsprong op de achtervolgers, en bij het ingaan van de laatste ronde werd duidelijk dat de winnaar bij de drie koplopers gezocht moest worden. De uiteindelijke sprint werd al van ver aangegaan en met een uiterste laatste jump kon de renner uit Veen nog voorbij zijn tegenstander komen. Twee overwinningen in vijf dagen tijd, Nieuwkoop kon het seizoen niet beter beginnen.
 
Hans Verbeek, Digitaalburg
Datum
24 april 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden